ΑΘΗΝΑ
17:04
|
26.06.2024
Πολλοί από τους χιλιάδες διαδηλωτές, που σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπερνούν τις 100.000, απαίτησαν ξανά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Από την αποψινή διαδήλωση στην Ιερουσαλήμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιούν απόψε πολλές δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλωτές έξω από το κτίριο της βουλής (Κνέσετ) στην Ιερουσαλήμ κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση Νετανιάχου για την απροθυμία της να προχωρήσει σε συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των δεκάδων ομήρων και την επίτευξη εκεχειρίας.

Πολλοί από τους χιλιάδες διαδηλωτές, που σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπερνούν τις 100.000, απαίτησαν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, πράγμα δύσκολο καθώς ο κυβερνητικός ακροδεξιός συνασπισμός διαθέτει 67 έδρες στην 120μελή Κνέσετ.

Μεγάλο μέρος του πλήθους κρατούσε στα χέρια τις ισραηλινές σημαίες.

Μεγάλο μέρος του πλήθους φώναξε τις λέξεις «Προδότες!» και «Ντροπή!» όταν προβλήθηκε βίντεο που έδειχνε πρόσφατη ψηφοφορία στη βουλή για περαιτέρω μείωση του ορίου ηλικίας των Υπερορθόδοξων Εβραίων σπουδαστών ραβινικών σχολών ώστε να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Μέρος των διαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί έξω από την Κνέσετ από νωρίς το απόγευμα.

Εξίσου μαζική διαδήλωση πραγματοποίησαν παράλληλα χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έξω από το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού στη Δυτική Ιερουσαλήμ.

Μαζί τους αναμένεται να ενωθούν αργότερα και οι πολλές δεκάδες χιλιάδες που διαδηλώνουν απόψε έξω από το κτίριο της βουλής.

Μεταξύ των ομιλητών που ανέβηκε στο βήμα της αποψινής διαδήλωσης ήταν η γνωστή Ισραηλινή φυσικός και ερευνήτρια στο Ίδρυμα Επιστημών Weizmann και μητέρα πέντε παιδιών, Σίκμα Μπρέσλερ.

Η Μπρέσλερ απαίτησε και αυτή τη φορά την άμεση διεξαγωγή εκλογών στο Ισραήλ. Θεωρείται εδώ και καιρό μία από τις πιο γνωστές πρωταγωνίστριες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Άρειος Πάγος: Κλήθηκαν δύο άτομα ως ύποπτοι για την υπόθεση των υποκλοπών

Νίκη των διαδηλωτών στην Κένυα- Ο Πρόεδρος Ρούτο απέσυρε το νομοσχέδιο για τους φόρους

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της «Αυγής»

Ερντογάν: «Η Δύση στηρίζει τα σχέδια του ψυχασθενή Νετανίαχου»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα