ΑΘΗΝΑ
13:01
|
26.06.2024
Πρότεινε κοινό ψηφοδέλτιο στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με υποψήφιο πρωθυπουργό εκλεγμένο από τη βάση.
Για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λόγο για εκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ΠΑΣΟΚ, με εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από τη βάση, έκανε σήμερα το πρωί, μιλώντας στο Open, ο Νίκος Παππάς, παραπέμποντας στο παράδειγμα της συνεργασίας Αριστεράς, Σοσιαλιστών και Πρασίνων στη Γαλλία, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ξεκαθαρίζοντας πως δεν μιλά σε καμία περίπτωση για αυτοδιάλυση των δύο κομμάτων, αλλά για μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε κοινή -με κάποια μορφή- εκλογική κάθοδο, το γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έκανε λόγο για την ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση ανάμεσα στα δύο κόμματα, με στόχο την απομάκρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον Ν. Παππά, το θεμέλιο μιας τέτοιας συνεργασίας πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο απαντά στα τεράστια ζητούμενα. «Θα καταπολεμηθεί η ακρίβεια; Θα καταργηθεί η τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών; Θα ανασάνει το κράτος δικαίου; Εάν κάτσουμε πραγματικά και δούμε το τι προσδοκίες έχει ο προοδευτικός κόσμος, νομίζω ότι είναι καλό βασικό σημείο εκκίνησης» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, σε αυτή τη συνεργασία μπορεί να συμμετάσχει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ θεώρησε απίθανο το άνοιγμα στην Πλεύση Ελευθερίας. Για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Ζυμώσεις… στο ΠΑΣΟΚ: «Χάρη, πάμε;»-Ο Χριστοδουλάκης στηρίζει την υποψηφιότητα Δούκα

Κασσελάκης: «Κύριε, Μητσοτάκη πάμε» για έλεγχο των οικονομικών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα