ΑΘΗΝΑ
16:49
|
26.06.2024
Η εξέλιξη, που αποφασίστηκε κατά την αποψινή συνάντηση των ΥΠΕΞ ΗΠΑ -Κύπρου, είναι «ισχυρή ένδειξη περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης αλλά και διεύρυνσης» σχέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έναρξη στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ-Κύπρου το ερχόμενο φθινόπωρο στη Λευκωσία ανακοίνωσε απόψε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο.

Σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζεται πως πρόκειται για «ισχυρή ένδειξη περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης αλλά και διεύρυνσης» των διμερών σχέσεων.

Ανέφερε ως παράδειγμα τη δημιουργία «θαλάσσιου διαδρόμου» Κύπρου-Γάζας και χαρακτήρισε την Κύπρο «σημαντικό παίχτη στην περιοχή». «Η εταιρική σχέση τής με τις ΗΠΑ είναι κάτι που αξιολογούμε βαθιά» είπε ο Μπλίνκεν.

Ο Κύπριος υπουργός, Κωνσταντίνος Κόμπος, από τη μεριά του ανέφερε πόσο «κρίσιμη» είναι η ηγεσία των ΗΠΑ «στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε» χαρακτηρίζοντας τη μέρα της συνάντησής τους «πολύ σημαντική» για τις διμερείς σχέσεις.

Χαρακτήρισε δε την Κύπρο «αξιόπιστο, προβλέψιμο εταίρο για τις ΗΠΑ» προσθέτοντας πως η Λευκωσία «είναι μέρος της λύσης  και μέρος της απάντησης» που θα πρέπει να δοθεί στην 50ετή κατοχή τμήματος του νησιού από την Τουρκία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκη των διαδηλωτών στην Κένυα- Ο Πρόεδρος Ρούτο απέσυρε το νομοσχέδιο για τους φόρους

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της «Αυγής»

Ερντογάν: «Η Δύση στηρίζει τα σχέδια του ψυχασθενή Νετανίαχου»

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα