ΑΘΗΝΑ
14:39
|
26.06.2024
Ο στρατός σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα ισχυρίζεται πως σκότωσε στη Ράφα της Γάζας, μέσα σε 40 μέρες, τουλάχιστον 550 Παλαιστίνιους μαχητές.
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εξόντωση τουλάχιστον «550» Παλαιστινίων μαχητών στη Ράφα της Νότιας Λωρίδας Γάζας υποστήριξε σήμερα πως προχώρησε ο ισραηλινός στρατός μετά από μάχες άνω των 40 ημερών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας αναφέρεται πως σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά «τουλάχιστον 550 μαχητές» και πως έπειτα από 40 ημέρες επιχειρήσεων τα ανατολικά προάστια της πόλης (που σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής έχουν ισοπεδωθεί) τέθηκαν «υπό έλεγχο».

Η 162η Μεραρχία του ισραηλινού στρατού που πολεμά στη Ράφα από τις 6 Μαΐου  (οπότε ξεκίνησε ουσιαστικά η χερσαία επιχείρηση στη νοτιότερη πόλη της Γάζας) σε πρώτη φάση ανέλαβε τον έλεγχο των ανατολικών συνοικιών και το μεθοριακό πέρασμα της Ράφας στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Σε δεύτερο στάδιο κατέλαβε τη λεγόμενη «βραζιλιάνικη συνοικία» της Γάζας και σε τρίτο στάδιο ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο των συνόρων της Γάζας με την Αίγυπτο που είναι γνωστά ως «Διάδρομος Φιλαδέλφειας» φθάνοντας μέχρι τη νοτιοδυτική συνοικία της Ράφας, Τελ Σουλτάν.

Κατά τους ισχυρισμούς Ισραηλινών στρατιωτικών που αναφέρονται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times of Israel τέσσερις από τα τάγματα της Χαμάς (σε νότια και ανατολική Ράφα) θεωρούνται σχεδόν εντελώς διαλυμένα ενώ θεωρείται πως έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες άλλων δύο (σε βόρεια και δυτική Ράφα).

Ένδεκα οι κηδείες Ισραηλινών στρατιωτών από το Σάββατο

Εντούτοις, από το περασμένο Σάββατο ως σήμερα, ο ισραηλινός στρατός έχασε σε ενέδρες Παλαιστινίων μαχητών και σε συγκρούσεις ως επί το πλείστον στη Ράφα 11 στρατιώτες και αξιωματικούς, οι κηδείες των οποίων έγιναν σήμερα.

Οι νέες απώλειες των Ισραηλινών δυνάμεων ανεβάζουν σε 311 τους Ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Γάζα από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στις 27 Οκτωβρίου 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα