ΑΘΗΝΑ
12:34
|
26.06.2024
Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε ένα πιο ολιγομελές σχήμα, απόφαση που θεωρείται πλήγμα για τους ακροδεξιούς εταίρους της κυβέρνησης.
Το συμβούλιο περιλαμβανόταν στη συμφωνία συνασπισμού με τον Μπένι Γκαντς ο οποίος παραιτήθηκε
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφασή του να διαλύσει το εξαμελές πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, μετά και την παραίτηση του υπουργού Πολέμου Μπένι Γκαντς από την κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Το συμβούλιο περιλαμβανόταν στη συμφωνία συνασπισμού με τον Μπένι Γκαντζ, κατόπιν αιτήματός του. Εφόσον έφυγε, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για πολεμικό υπουργικό συμβούλιο» ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σε συνεδρίαση του συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας, χθες Κυριακή, όπως μετέδωσε σήμερα η Jerusalem Post.

Οι ακροδεξιοί υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Ασφαλείας Μπεζαλέλ Σμότριτς και Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, οι οποίοι επιμένουν στη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, είχαν ζητήσει, μετά την παραίτηση Γκατζ, να σχηματιστεί ένα νέο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο με τους ηγέτες των κομμάτων συνασπισμού.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ορισμένες από τις αρμοδιότητες του πολεμικού συμβουλίου αναμένεται να μεταφερθούν στο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, αλλά οι κρίσιμες αποφάσεις θα λαμβάνονται από ένα πιο ευέλικτο σχήμα στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζάτσι Χανεγμπί και ο πρόεδρος του κόμματος Shas, Αριέχ Ντέρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Ζυμώσεις… στο ΠΑΣΟΚ: «Χάρη, πάμε;»-Ο Χριστοδουλάκης στηρίζει την υποψηφιότητα Δούκα

Κασσελάκης: «Κύριε, Μητσοτάκη πάμε» για έλεγχο των οικονομικών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας παραιτούνται από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα