ΑΘΗΝΑ
21:25
|
30.06.2024
«Καμίνι» θυμίζουν από το Σάββατο μεσοδυτικές και βορειοανατολικές πόλεις των ΗΠΑ που πλήττονται από κύμα καύσωνα.
Σικάγο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με άγριες διαθέσεις ήρθε το καλοκαίρι στις ΗΠΑ καθώς ο καύσωνας ζεματάει εκατομμύρια Αμερικανούς που βλέπουν να καταρρίπτονται ρεκόρ ζέστης.

Στο Σικάγο, η θερμοκρασία σήμερα πλησίασε τους 38 βαθμούς Κελσίου κάνοντας τους μετεωρολόγους να επισημαίνουν πως πρόκειται για ρεκόρ ζέστης κατά το μήνα Ιούνιο από το 1957.

Το νέο κύμα καύσωνα επηρεάζει δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς σε μεσοδυτικές και βορειοανατολικές πολιτείες. Σε μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη με την κυβερνήτρια Κάθι Χότσουλ έχει πάρει έκτακτα μέτρα για διευκόλυνση της πρόσβασης πολιτών σε κλιματιζόμενους χώρους, διατηρώντας σε επαγρύπνηση και την Εθνοφρουρά προκειμένου να βοηθήσει εάν χρειαστεί, σε περίπτωση που το κύμα καύσωνα συνεχιστεί.

Πιο άγριο είναι το χτύπημα του καύσωνα σε πόλεις όπως το Φοίνιξ όπου το περασμένο Σάββατο το θερμόμετρο έδειξε να φθάνει στους 44,4 βαθμούς Κελσίου (112 βαθμοί Φαρενάιτ). Οι μετεωρολόγοι εκεί τόνισαν πως πρόκειται για το πιο καυτό 15ήμερο Ιουνίου εδώ και πολλές δεκαετίες, σχεδόν από τότε που άρχισαν να διατηρούνται αρχεία με τις θερμοκρασίες της πόλης.

Ειδικές οδηγίες δίνονται συνεχώς από Μέσα Ενημέρωσης όχι μόνον για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμούς (χρόνια πάσχοντες, ηλικιωμένους, παιδιά, κ.α.) αλλά και για οικόσιτα ζώα.

 Τα κύματα καύσωνα και το ιδιαίτερα ξηρό κλίμα ευνοούν την εκδήλωση μεγάλων πυρκαγιών με τη Νότια Καλιφόρνια να μαστίζεται και πάλι από πύρινες λαίλαπες. Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται εδώ και μέρες σε ορεινές περιοχές βορείως του Λος Άντζελες με αποτέλεσμα η ζέστη σε συνδυασμό με τα μεγάλα σύννεφα αιθάλης να γίνεται αφόρητη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο

Δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική-Νεκρός 45χρονος στον Διόνυσο (upd)

Η Καραϊβική προετοιμάζεται για τον «πολύ επικίνδυνο» τυφώνα Beryl

Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος μετά από κατολίσθηση στην Ελβετία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα