ΑΘΗΝΑ
19:24
|
26.06.2024
Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση, ήταν η οξεία αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη.
Κατ' απόλυτη προτεραιότητα, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο, ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την διαφωνία του με την απαγγελία κατηγορίας για κακούργημα εις βάρος του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας σήμερα στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1, προσθέτοντας -όσο αφορά στην ομολογία της πράξης- ότι «έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης».

«Είναι 100% κακοποιητής αλλά είναι διαφορετικό ότι διέπραξε κακούργημα και διαφορετικό ότι διέπραξε πλημμέλημα Αυτά τα χτυπήματα στο πρόσωπο, το κάταγμα στο πρόσωπο δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Είναι έτσι όταν προκαλούν μόνιμη αναπηρία, ακρωτηριασμό ή μακρόχρονη αδυναμία λειτουργίας κάποιου άκρου. Ήταν προκατειλημμένο αυτό που έγινε σε βάρος του, έπρεπε να του ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη», υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας ενώ για το γεγονός ότι ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος ανέφερε ότι  για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά πρέπει να είναι ύποπτος φυγής.

Αναφερόμενος, δε, στην ομολογία του Απόστολο Λύτρα, ο κ. Κούγιας τόνισε ότι «όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων είναι ανδρική συμπεριφορά. Είναι αντρικό από μέρους του που έστω και την τελευταία στιγμή αποδέχθηκε την πράξη του».

«Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο για αυτό που έκανε. Αυτός ο άνθρωπος έχει καταστραφεί από δικές του επιλογές, διέλυσε την οικογένειά του», υπογράμμισε, εκτιμώντας ότι όταν ο κ. Λύτρας δικαστεί το αδίκημα θα περιοριστεί σε πλημμέλημα».

Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας, ήταν η οργισμένη απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση.

«Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι», έγραψε στο X ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαταγή για κατ` απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κυρίας ανάκρισης

Εντωμεταξύ, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διέταξε σήμερα στην ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο, λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητα της κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ειδικότερα η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη έχει ως εξής:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Συνεχίζονται οι κόντρες Βουλγαρίας-Βόρειας Μακεδονίες για τις μειονότητες

Δήμαρχος Νάουσας: Καταδικάστηκε εκ νέου για τη μίσθωση αναψυκτηρίου

Ιταλία: Να σταματήσει το caporalato στο όνομα του νεκρού Ινδού εργάτη γης

Φωτιά στην Καλαμπάκα: «Δίνουμε μάχη να σωθεί το Ορθοβούνι» λέει ο δήμαρχος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα