ΑΘΗΝΑ
21:36
|
26.06.2024
Ο Ρούτε επιβεβαίωσε ότι, εάν γίνει γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, η Ουγγαρία δεν θα είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει στις δραστηριότητες της Συμμαχίας στην Ουκρανία.
Μαρκ Ρούτε- Βίκτορ Όρμπαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ ‘Ορμπαν,αποφάσισε τελικά να συμφωνήσει στην υποψηφιότητα του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε, για την ηγεσία του ΝΑΤΟ, μετά τις απαραίτητες εγγυήσεις που έλαβε.

Ο Ρούτε επιβεβαίωσε ότι, εάν γίνει γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, η Ουγγαρία δεν θα είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει στις δραστηριότητες της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ουκρανία, και «δεδομένης αυτής της δέσμευσης, η Ουγγαρία είναι έτοιμη να τον υποστηρίξει», δήλωσε ο ‘Ορμπαν, με ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Αναλυτικά, ο Ούγγρος πρωθυπουργός έγραψε τα εξής:

«Μετά τις πρόσφατες ευρωπαϊκές εκλογές, όπου οι Ούγγροι ψήφισαν σε τεράστιους αριθμούς υπέρ της ειρήνης, καταλήξαμε σε μια σημαντική συμφωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Συμφωνήσαμε ότι το ουγγρικό προσωπικό δεν θα λάβει μέρος στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και δεν θα χρησιμοποιηθούν ουγγρικά κονδύλια για την υποστήριξή τους.

Το επόμενο βήμα μας αυτή την εβδομάδα ήταν να διασφαλίσουμε ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Μετά τη χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε επιβεβαίωσε ότι υποστηρίζει πλήρως αυτή τη συμφωνία και θα συνεχίσει να το πράττει, εάν γίνει ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Υπό το φως της υπόσχεσής του, η Ουγγαρία είναι έτοιμη να υποστηρίξει την προσπάθεια του πρωθυπουργού Ρούτε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Με διαβεβαίωσε επίσης ότι ο στόχος του ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ θα είναι να αντιμετωπίζει όλους τους Συμμάχους με το ίδιο επίπεδο κατανόησης και σεβασμού».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Χούθι λένε πως χτύπησαν το πλοίο MSC Manzanillo στη Χάιφα

ΟΗΕ: Καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Νταγκεστάν της Ρωσίας

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Σκηνικό αποκάλυψης» εάν επεκταθεί ο πόλεμος στον Λίβανο

Γεραπετρίτης: Αδύνατη η ειρηνευτική διαδικασία αν συνεχιστεί ο πόλεμος στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα