ΑΘΗΝΑ
00:52
|
21.09.2024
Την ίδια ώρα, ο βορράς πλήττεται από μερικές από τις υψηλότερες θερμοκρασίες της χρονιάς.
Πέντε νεκροί και περισσότεροι από 12 αγνοούμενοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από δώδεκα άνθρωποι αγνοούνται στην Κίνα, μετά από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έπληξαν περιοχές του νότου, την ίδια ώρα που ο βορράς της χώρας αντιμετωπίζει μερικές από τις υψηλότερες θερμοκρασίες φέτος.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται μετά από μια ξαφνική πλημμύρα στο Τσεντζί, στη βορειοδυτική περιοχή Σιντζάνγκ, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολισθήσεις και καταστροφές στο οδικό δίκτυο.

Κατολισθήσεις στο Μέιτσο, στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, τη Δευτέρα σκότωσαν πέντε άτομα και άφησαν πίσω τους 15 αγνοούμενους και άλλους 13 παγιδευμένους στα ερείπια, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Πλάνα από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο έδειξαν αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και κατεστραμμένα κτίρια κοντά στο Μέιτσο ενώ άλλες εικόνες έδειχναν τμήματα αυτοκινητόδρομου να παρασύρονται από κατολισθήσεις και διασώστες με πορτοκαλί σωσίβια να κινούνται με βάρκες μέσα από τα νερά για να φτάσουν στους παγιδευμένους χωρικούς.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης «να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούν στην κατάσταση», μετέδωσε το Xinhua, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολές στους διασώστες να «εγγυηθούν την ασφάλεια των ζωών και της περιουσίας των ανθρώπων και τη συνολική κοινωνική σταθερότητα».

Στη γειτονική επαρχία Φουτζιάν, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πληγεί από συνεχείς βροχοπτώσεις και πλημμύρες, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ πλημμύρες έπληξαν επίσης τις νότιες και κεντρικές επαρχίες Γκουάνξι και Χουνάν.

Την ίδια ώρα, ο βορράς της Κίνας πλήττεται από μερικές από τις υψηλότερες θερμοκρασίες της χρονιάς. Ο υδράργυρος αναμενόταν να εκτοξευθεί έως και 39 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα Πεκίνο και στις γύρω περιοχές Τιαντζίν και Χεμπέι σήμερα Τρίτη, ανακοίνωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα