ΑΘΗΝΑ
00:10
|
28.09.2024
Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι αρκετοί Βορειοκορεάτες στρατιώτες τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν, λόγω των ναρκών στη συνοριακή περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι μια ομάδα 20 έως 30 Βορειοκορεατών στρατιωτών διέσχισε τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών τα ξημερώματα της Τρίτης, αναγκάζοντας τη συνοριοφυλακή να ρίξει προειδοποιητικές βολές.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα εχθές στις 2:30 π.μ., όταν οι στρατιώτες διέσχισαν τη στρατιωτική γραμμή οριοθέτησης στο κεντρικό τμήμα της Κορεάτικης Αποστρατιωτικοποιημένης Ζώνης (DMZ), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap, το οποίο επικαλείται το Γενικό Επιτελείο Στρατού της χώρας (JCS).

Το JCS δήλωσε στο μέσο ότι η ομάδα επέστρεψε γρήγορα στη δική της πλευρά των συνόρων, αφότου οι δυνάμεις της Νότιας Κορέας έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς. Το Επιτελείο εκτιμά πως η διέλευση δεν ήταν σκόπιμη, μιας και ένα παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στην κεντρική ζώνη του DMZ, πριν από μόλις μια εβδομάδα.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανέφερε επίσης ότι αρκετοί Βορειοκορεάτες στρατιώτες τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν σε εκρήξεις, λόγω των ναρκών ξηράς στη συνοριακή περιοχή, χωρίς όμως να διευκρινίσει πότε σημειώθηκαν τα περιστατικά αυτά.

Υπογραμμίζεται πως η Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη της κορεατικής χερσονήσου είναι ένα από τα πιο οχυρωμένα και ναρκοθετημένα σύνορα στον κόσμο. «Πολλά θύματα σημειώνονται λόγω των συχνών εκρήξεων ναρκών, στην περιοχή της πρώτης γραμμής», ανέφερε το JCS στους δημοσιογράφους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βηρυτός:Ισχυρή ισραηλινή επίθεση με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ – Σφοδρή η αντίδραση του Ιράν (upd)

Πάνω από 37 οι νεκροί του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ – 4 εκατ. χωρίς ρεύμα

Σε ένα 24ωρο, ξέσπασαν 23 πυρκαγιές, λέει η Πυροσβεστική

Απόψε η μοτοπορεία απεργών διανομέων Wolt στην Αθήνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα