ΑΘΗΝΑ
21:46
|
26.06.2024
Ο Μπλίνκεν με διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση εργάζεται μέρα και νύχτα για να άρει αυτούς τους περιορισμούς τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Από πρόσφατη συνάντηση του Νετανιάχου με τον Α.Μπλίνκεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποκάλυψε σήμερα πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Ισραήλ την περασμένη βδομάδα τον διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα άρουν σύντομα τους «περιορισμούς» στις μεταφορές αμερικανικών όπλων και πολεμοφοδίων που είχαν  επιβάλλει άτυπα στο Ισραήλ τους τελευταίους μήνες.

Να τι αναφέρει στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην πλατφόρμα Χ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και σε άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

«Όταν ο Μπλίνκεν ήταν πρόσφατα εδώ στο Ισραήλ κάναμε μια ειλικρινή συνομιλία, είπα ότι εκτίμησα βαθύτατα την υποστήριξη που έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ από την αρχή του πολέμου.

Αλλά είπα και κάτι άλλο: Είπα ότι είναι αδιανόητο τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση να κρατά όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ.

Ο Μπλίνκεν με διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση εργάζεται μέρα και νύχτα για να άρει αυτούς τους περιορισμούς. Σίγουρα, ελπίζω να είναι έτσι. Θα έπρεπε να είναι έτσι».

Τη Δευτέρα δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post  αποκάλυψε τις πιέσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν σε Δημοκρατικούς γερουσιαστές ώστε να δώσουν το «πράσινο φως» σε συμφωνία για την πώληση 50 μαχητικών αεροσκαφών F-15 στο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Χούθι λένε πως χτύπησαν το πλοίο MSC Manzanillo στη Χάιφα

ΟΗΕ: Καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Νταγκεστάν της Ρωσίας

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Σκηνικό αποκάλυψης» εάν επεκταθεί ο πόλεμος στον Λίβανο

Γεραπετρίτης: Αδύνατη η ειρηνευτική διαδικασία αν συνεχιστεί ο πόλεμος στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα