ΑΘΗΝΑ
19:25
|
26.06.2024
Το νομοσχέδιο κέρδισε την υποστήριξη σχεδόν όλων των βουλευτών της Άνω Βουλής και αναμένεται να σταλεί στο παλάτι προς έγκριση.
«Σήμερα η αγάπη κέρδισε την προκατάληψη»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο δρόμο προς την αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών βρίσκεται η Ταϊλάνδη, καθώς το νέο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο αναμένεται να λάβει βασιλική έγκριση, καθιστώντας τη χώρα την τρίτη στην Ασία που αναγνωρίζει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, μετά το Νεπάλ και την Ταϊβάν.

Ο νέος νόμος κέρδισε την υποστήριξη σχεδόν όλων των βουλευτών της Άνω Βουλής και αναμένεται πλέον να σταλεί στο παλάτι. Στη συνέχεια, αφότου δημοσιευθεί στη βασιλική εφημερίδα, θα τεθεί σε ισχύ ύστερα από 120 ημέρες.

Παρέλαση Pride στην Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, 1 Ιουνίου 2024

Ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της χώρας χαρακτήρισαν την κίνηση ως ένα «μνημειώδες βήμα προς τα εμπρός», καθώς θα κάνει την Ταϊλάνδη την πρώτη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία που θα θεσπίσει νομοθεσία για την ισότητα στον γάμο.

«Αυτό θα υπογραμμίσει την ηγετική θέση της Ταϊλάνδης στην περιοχή στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων», δήλωσε η Επιτροπή Κοινωνίας των Πολιτών για την ισότητα του γάμου, ακτιβιστές και ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+. «Σήμερα η αγάπη κέρδισε την προκατάληψη… αφού πολέμησε για περισσότερα από 20 χρόνια, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αυτή η χώρα αναγνωρίζει την ισότητα στον γάμο».

Παρέλαση Pride στην Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, 1 Ιουνίου 2024

Η Ταϊλάνδη, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ασίας, είναι ήδη γνωστή για τη ζωντανή ΛΟΑΤΚΙ κουλτούρα της. Στις αρχές Ιουνίου, χιλιάδες πολίτες και ακτιβιστές παρέλασαν στους δρόμους της Μπανγκόκ, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Σρέττα Θαβίσιν, ο οποίος φόρεσε ένα πουκάμισο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου για να γιορτάσει τον μήνα υπερηφάνειας (Pride Month).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Συνεχίζονται οι κόντρες Βουλγαρίας-Βόρειας Μακεδονίας για τις μειονότητες

Δήμαρχος Νάουσας: Καταδικάστηκε εκ νέου για τη μίσθωση αναψυκτηρίου

Ιταλία: Να σταματήσει το caporalato στο όνομα του νεκρού Ινδού εργάτη γης

Φωτιά στην Καλαμπάκα: «Δίνουμε μάχη να σωθεί το Ορθοβούνι» λέει ο δήμαρχος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα