ΑΘΗΝΑ
01:42
|
08.09.2024
 942.500 στρέμματα καμένης γης, 20 νεκροί, αμέτρητα καμένα ζώα και 58% οικολογική καταστροφή του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς.
Μελέτη για τις πυρκαγιές στον Έβρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η WWF παρουσιάζει δύο μελέτες σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Έβρο πριν από 9 μήνες. Οι μελέτες αυτές καταδεικνύουν τις ευκαιρίες που χάθηκαν και τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος και προτάσσουν ως επιβεβλημένα εφεξής τον λεπτομερή σχεδιασμό και την αλλαγή κουλτούρας δασοπυρόσβεσης.

Έτσι λοιπόν, εννέα μήνες μετά από τη μεγαλύτερη σε έκταση πυρκαγιά που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 942.500 στρέμματα καμένης γης να καταγράφονται μόνο στην περιοχή του Έβρου, που καιγόταν για 16 συνεχόμενες ημέρες, θρηνώντας 20 νεκρούς και σημαντικό ζωικό κεφάλαιο, σπίτια και υποδομές, ενώ κάηκαν και υψηλής οικολογικής αξίας περιοχές, όπως το 58% του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλύτερου μέρους της αποικίας φωλεοποίησης του μαυρόγυπα.

Ο στόχος της περιβαλλοντικής οργάνωσης με την εκπόνηση των δύο αυτών μελετών είναι να αποτελέσουν μελλοντικά πρότυπο διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθούνται μεταπυρικά για οποιασδήποτε πληγείσα περιοχή στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η πρώτη μελετά τη συμπεριφορά της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στον Έβρο πέρυσι το καλοκαίρι, αξιολογώντας τον μηχανισμό δασοπυρόσβεσης και προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωσή του.

Η δεύτερη προτείνει τις διαχειριστικές κατευθύνσεις για τη συνολική μεταπυρική αποκατάσταση της περιοχής που έπληξε η πυρκαγιά. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο μελέτες εκπονήθηκαν αποκλειστικά με πόρους του WWF Ελλάς

Πηγή: efsyn

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα