ΑΘΗΝΑ
09:26
|
30.09.2024
Το Μουσείο της Ανασκαφής θα είναι ανοικτό στο κοινό στις 26 Ιουνίου 2024 στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 15 χρόνια από την ίδρυσή του.
Μουσείο της Ακρόπολης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 26 Ιουνίου 2024 θα γιορτάσει το Μουσείο της Ακρόπολης τα 15 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας τους κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις με το άνοιγμα για το κοινό του «Μουσείου της Ανασκαφής».

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια έγινε απολογισμός πεπραγμένων στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης από τον γενικό διευθυντή τού, Νικόλαο Σταμπολίδη.

Ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη 24η Σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης (ICPRCP), όπου έκανε αίσθηση η στάση της εκπροσώπου της Τουρκίας, που επιβεβαίωσε αυτό το οποίο υποστηρίζει εδώ και χρόνια η ελληνική πλευρά: Ότι, δηλαδή, δεν υπήρχε οθωμανικό φιρμάνι που να νομιμοποιεί την αρπαγή των Γλυπτών από τον Έλγιν.

 «Επιβεβαίωσε αυτό που λέμε χρόνια και που παρουσιάζουμε και στην έκθεση “Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας”», τόνισε ο Νίκος Σταμπολίδης, προσθέτοντας πως ήταν «συγκινητικές» οι τοποθετήσεις των περισσοτέρων χωρών.

Ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης

Σε ό,τι αφορά την περίοδο Ιουνίου 2023 – Μαΐου 2024 ανακοινώθηκε πως επισκέφθηκαν το Μουσείο 186.537 μαθητές σχολείων από την Ελλάδα και 89.620 μαθητές σχολείων από το εξωτερικό.

Από αυτούς πολλοί παρακολούθησαν κάποιο από τα 7 εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, ενώ για τα σχολεία που αδυνατούν να επισκεφθούν το Μουσείο, συνεχίζεται το πρόγραμμα «Το Μουσείο στο σχολείο», όπου τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 5 διαδικτυακά προγράμματα που παρουσιάζουν ζωντανά οι αρχαιολόγοι του Μουσείου.

Άλλα ευφάνταστα προγράμματα αφορούν οικογένειες με παιδιά, ενώ συνεχίζεται η συνεργασία σε εκπαιδευτικά θέματα με τον Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ). Τέλος, σημαντικές ήταν οι εργασίες τεκμηρίωσης και συντήρησης που πραγματοποίησε το Μουσείο Ακρόπολης, όπως για τα έργα που εκτίθενται στο νέο «Μουσείο της ανασκαφής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μάγκι Σμιθ

Μακεδόνων Χώρα: Πολιτικές της Μνήμης/Πολιτισμός, Τέχνη, Κινηματογράφος

ΣΕΑ κατά Βυζαντινού Μουσείου λόγω γάμου οικογένειας Γλύξμπουργκ: Καλεί σε διαμαρτυρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα