ΑΘΗΝΑ
10:34
|
28.09.2024
«Η ιδέα καταστροφής της Χαμάς είναι απλώς σαν να ρίχνεις άμμο στα μάτια του κοινού» είπε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.
Ο Ντάνιελ Χαγκάρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απρόσμενες δηλώσεις για τη Χαμάς έκανε απόψε μιλώντας στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Κανάλι 13 ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, κάνοντας ορισμένους να πιστεύουν πως επιχείρησε να προετοιμάσει το έδαφος για το γεγονός πως δεν θα επιτευχθεί  ο δεδηλωμένος στόχος του πολέμου περί «καταστροφής» της Χαμάς.

Ο Χαγκάρι στο πλαίσιο συνέντευξης τόνισε πως «η ιδέα της καταστροφής της Χαμάς είναι απλώς σαν να ρίχνεις άμμο στα μάτια του κοινού». Και συνέχισε με νόημα:

«Η Χαμάς είναι μια ιδέα, η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα. Έχει τις ρίζες της στις καρδιές των ανθρώπων – όποιος νομίζει ότι μπορούμε να εξαλείψουμε τη Χαμάς κάνει λάθος…Η Χαμάς είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, υπάρχει εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να αναπτυχθεί κάτι άλλο για να την αντικαταστήσει. Κάτι που θα κάνει τον πληθυσμό να συνειδητοποιήσει ότι κάποιος άλλος διανέμει τα τρόφιμα, κάποιος άλλος φροντίζει για τις δημόσιες υπηρεσίες, για να αποδυναμωθεί πραγματικά η Χαμάς, αυτός είναι ο τρόπος».

Σε μία προσπάθεια να ασκήσει έμμεσες πλην σαφείς πιέσεις στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμι Νετανιάχου για σχεδιασμό της «επόμενης μέρας» στη Γάζα,ο Χαγκάρι ανέφερε πως ο ισραηλινός στρατός είναι κοντά στο να εξουδετερώσει την Ταξιαρχία της Χαμάς στη Ράφα. Αμέσως μετά όμως συμπλήρωσε πως «αν δεν φέρουμε κάτι άλλο στη Γάζα, στο τέλος της ημέρας θα πάρουμε τη Χαμάς».

Ανέφερε επίσης ότι θα είναι «αδύνατο» να επιστρέψουν όλοι οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στη Γάζα μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων, λέγοντας ότι «πρέπει να φτάσουμε σε ένα σενάριο όπου οι όμηροι θα επιστραφούν με άλλο τρόπο».

Η σαφής διαφοροποίησή του από την αυστηρή γραμμή της κυβέρνησης Νετανιάχου προκάλεσε την προσεκτική αντίδραση του τελευταίου λίγη ώρα αργότερα.

«Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας όρισε ως έναν από τους στόχους του πολέμου την καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός είναι φυσικά προσηλωμένος σε αυτό» σχολίασε ο Νετανιάχου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

BRICS: Αναμένεται η οριστικοποίηση της Λευκορωσίας ως νέου μέλους

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί με μήνυση κατά της Google

Χεζμπολάχ: Πυραυλική απάντηση στα ισραηλινά αεροπορικά χτυπήματα

«Το Μελάνωμα της Κύπρου»: Ιστορία του παρόντος και του μέλλοντος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα