ΑΘΗΝΑ
19:06
|
28.09.2024
Οι πυρκαγιές έχουν κάψει έκταση περίπου 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων και παραμένουν ανεξέλεγκτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 8.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, λόγω των δύο πυρκαγιών που κατέστρεψαν τουλάχιστον  1.400 κτήρια, σε ορεινή περιοχή του Νέου Μεξικού, στις ΗΠΑ.

Οι μεγάλες πυρκαγιές καίνε από το πρωί της Δευτέρας σε αγροτοδασική περιοχή, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με το Μεξικό. Οι κάτοικοι του χωριού Ρουιντόσο αναγκάστηκαν να εκκενώσουν εσπευσμένα, όταν η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα τον οικισμό.

Η κυβερνήτης της πολιτείας, η Μισέλ Λούχαν Γκρίσαμ, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάλεσε τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών «για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος».

Τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, σύμφωνα με δήλωση της Γκρίσαμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Τρίτης. Τα άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. για τραύματα που δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις πυροσβεστικές αρχές, οι πυρκαγιές έχουν κάψει μια έκταση περίπου 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων και παραμένουν ανεξέλεγκτες, ενώ στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Επιστήμονες μελετούν την περίπτωση ζώου με διάρκεια ζωής έως και 400 χρόνια

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα