ΑΘΗΝΑ
17:06
|
27.06.2024
Απομακρύνθηκε από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη, όπως περίπου συνέβη και με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Τι απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου.
Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεω, είπε ο κ. Τσίπρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απομάκρυνσή του από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε ο Γιώργος Τσίπρας. Μια ακόμα αποχώρηση λίγες ώρες μετά την «απόλυση» του Θανάση Θεοχαρόπουλου στον απόηχο του ποσοστού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές της 9ης Ιουνίου και των προτροπών για τη δημιουργία ενός ενιαίου σχήματος για την Κεντροαριστερά.

«Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Τσίπρας και συνεχίζει:

Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων. Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας. Σε ό,τι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση.

Τι απαντούν από την Κουμουνδούρου

Πηγές από την Κουμουνδούρου δίνουν μια άλλη εικόνα και σημειώνουν ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «είχε έμμισθη σχέση ως διευθυντής της ΚΟ, παρόλο που είχε πάψει να βρίσκεται στη θέση αυτή εδώ και τρεις μήνες. Ο ίδιος είχε ζητήσει να συνεχίσει να πληρώνεται για έναν επιπλέον μήνα, μετά την αντικατάστασή του και την υποβολή υποψηφιότητας στην ευρωβουλή, ώστε να διατηρήσει την ασφαλιστική κάλυψη κι έμεινε τελικά έμμισθος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ότι είχε ζητήσει. Όλα όσα ο ίδιος υποστήριξε, ότι δήθεν αποτέλεσαν την αιτία της διακοπής της σύμβασης του, είναι τουλάχιστον προσχηματικά καθώς δεν ήταν ‘εκτός γραμμής’ όσων ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, είχε ανακοινώσει στην συνεδρίαση της ΚΟ, την προηγούμενη εβδομάδα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜέΡΑ25: Η αντίσταση δεν είναι ποτέ μάταιη

Έτοιμο το Think Tank του ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της αγοράς 20 F-35 και φρεγάτας Constellation ο Δένδιας

Ο φασισμός χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα