ΑΘΗΝΑ
20:37
|
29.06.2024
Ζητά από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να διερευνήσει κατά πόσο οι δηλώσεις του παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο.
Να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή την υπόθεση Λύτρα που συνοδεύτηκαν από χαρακτηρισμούς για τη σεξουαλική ταυτότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας ζητά από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να διερευνήσει κατά πόσο οι δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε δήλωσή του, στη συνέχεια κόντρας που ξέσπασε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του περί «αντρίκιας συμπεριφοράς» του κ. Λύτρα, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του:

«Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

«Με την παρουσία μου ως τώρα στη χώρα μας, για ένα πράγμα μπορώ να είμαι 100% περήφανος. Που προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα. Αυτές οι νοοτροπίες έδιωξαν τη γενιά μου από την χώρα. Και είναι καιρός η γενιά μου να κυβερνήσει και να φτιάξει τον τόπο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 5 Ιουλίου

54 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα