ΑΘΗΝΑ
04:10
|
06.07.2024
Η Κύπρος λοιπόν μπαίνει από απόψε στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ όχι με ευθύνη της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη.
Νίκος Χριστοδουλίδης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ η είδηση να ήταν άφαντη και τα περισσότερα ειδησεογραφικά σάιτ της Κύπρου να «ξεπέταξαν» το θέμα με μία απλή είδηση-καρμπόν από το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, ωστόσο, οι προειδοποιητικοί κεραυνοί που πέταξε απόψε από τη Βηρυτό ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δεν μπορούν να κρυφτούν όσες προσπάθειες και εάν καταβάλλουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Κύπρο.

Πολύ απλά γιατί μπορεί να παρέχουν «καλές υπηρεσίες» στον Νίκο Χριστοδουλίδη που έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει επικίνδυνες μπίζνες και «κολεγιές» με το Ισραήλ, παραχωρώντας λιμάνια και βάσεις για στρατιωτικές ασκήσεις (και γυμνάσια πολέμου προσομοίωσης με τον Λίβανο…), ωστόσο επιτελούν κακές υπηρεσίες ενημέρωσης στον κυπριακό λαό.

Απόσπασμα από κυπριακό ενημερωτικό σάιτ που έχει την είδηση σε μόλις τρίτη θέση

Η αποσιώπηση ή υποβάθμιση της σημερινής ξεκάθαρης προειδοποίησης του ηγέτη της Χεζμπολάχ δεν μπορεί να περάσει στα «ψιλά», όσο και εάν «πονάει» το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών και τον Πρόεδρο Χριστουλίδη προσωπικά που έχει βάλει «σε ένα καλάθι» αμερικανο-ισραηλινής «κατασκευής» όλα τα «κεράσια» της Εξωτερικής Πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το καλάθι αυτό είναι από ευτελές υλικό και θα σπάσει με τους πρώτους γερούς κραδασμούς. Ή μάλλον θα καεί (εάν σπάσει ο διάολος το πόδι του και δούμε τους επόμενους μήνες μία γενική ανάφλεξη στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής) από τις πρώτες ρουκέτες και πυραύλους της Χεζμπολάχ, που έχει αποδείξει, (ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα του μετώπου στα σύνορα με το Βόρειο Ισραήλ από τις 8 Οκτωβρίου) πως έχει εξελίξει το οπλοστάσιό της και το βεληνεκές ρουκετών και πυραύλων…

Η Κύπρος λοιπόν μπαίνει από απόψε στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ όχι με ευθύνη της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης του Νίκου Χριστουλίδη που επέλεξε να ευθυγραμμιστεί με την πολιτική των ΗΠΑ και Ισραήλ ξεχνώντας την σοφότερη και ενδεχομένως «ασφαλέστερη» τακτική μίας πιο ευέλικτης διπλωματίας που θα έχει ως προτεραιότητα όχι τον πολλαπλασιασμό των εστιών έντασης αλλά το σβήσιμό τους.

«Εάν η Κύπρος βοηθήσει το Ισραήλ, θα γίνει μέρος του πολέμου» συνεχίζοντας να παραχωρεί αεροδρόμια και βάσεις για στρατιωτικές ασκήσεις προειδοποίησε απόψε ο Χασάν Νασράλα.

Ο Νίκος Χριστουλίδης, άραγε, άκουσε;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Ποια η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Στάρμερ

Χειμάρρα: Στις 4 Αυγούστου εκλογές μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα