ΑΘΗΝΑ
01:36
|
08.09.2024
Σήμερα Τετάρτη 19/6, πανελλαδική κινητοποίηση και συναυλία στο Σύνταγμα, ενάντια στα σχέδια για διάλυση των 75 κέντρων.
«Κέντρο μας η πρόληψη - Των ανθρώπων οι κοινότητες την υπερασπίζονται!»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη 19 Ιούνη, στο Σύνταγμα, από τις 5.30 μ.μ. απαντούν το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης και το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης στα σχέδια για διάλυση των 75 Κέντρων Πρόληψης, απαιτώντας την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, μόνιμες προσλήψεις, αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Πρόληψη και απόσυρση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Θα ακολουθήσει στις 20:00 συναυλία με τον Δημήτρη Μητσοτάκη και την «Ομάδα Πολιτιστικού Στεκίου, τη χορωδία «ΣυνΩΔΗπόροι» Ζωγράφου”, τον Κωνσταντίνο Καραγεωργίου και το συγκρότημα Methi.

Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας και στον ΟΚΑΝΑ, όπου οι εργαζόμενοι θα επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά του. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη διαμαρτυρία το Σωματείο έχει προκηρύξει στάση εργασίας μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση-πρόσκληση των φορέων που καλούν με κεντρικό σύνθημα «Κέντρο μας η πρόληψη-Των ανθρώπων οι κοινότητες την υπερασπίζονται!» αναφέρει μεταξύ άλλων:

Οι Φορείς Πρόληψης αποτελούν σημεία αναφοράς για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας στην υπηρεσία της πρόληψης των εξαρτήσεων στις τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων στην κοινότητα, παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης σε ομάδες γονέων, εκπαιδευτικών, παιδιών, εφήβων και νέων, εδώ και 30 χρόνια.

Η σχεδιαζόμενη κατάργησή τους, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, στερώντας από τους πολίτες -και ιδιαίτερα στους νέους- την πρόσβαση σε υπηρεσίες, που λειτουργούν προστατευτικά στην εξάπλωση της εξάρτησης.

Διεκδικούμε απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς θεσμούς:

1. Να μην προχωρήσουν στην κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου
2. Να προσκαλέσουν κάθε εμπλεκόμενη επιστημονική κοινότητα σε έναν ανοιχτό και ισότιμο διάλογο, στον οποίο η επιστήμη και η κοινωνία θα έχει τον κύριο λόγο για το είδος της προσέγγισης που μπορεί να υπηρετήσει ένας κρατικός σχεδιασμός, στην κατεύθυνση της πρόληψης των εξαρτήσεων.
3. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των φορέων πρόληψης και αντιμετώπισης της εξάρτησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα