ΑΘΗΝΑ
00:40
|
29.09.2024
Περισσότερα από 350 τα κρούσματα από την αρχή της χρονιάς μόνο στις περιφέρεια του Λάγος.
Συναγερμός από τις υγειονομικές αρχές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προειδοποιήσεις για το ξέσπασμα επιδημίας χολέρας που έχει προκαλέσει έως τώρα τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων από την αρχή του έτους εξέδωσαν οι υγειονομικές αρχές της Νιγηρίας.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Πολιτείας του Λάγος ανέφεραν 15 θανάτους μέχρι στιγμής και 350 ύποπτα κρούσματα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο X.

Από την πλευρά της η εταιρεία διαχείρισης υδάτων, Lagos Water Corporation προειδοποίησε για την κατανάλωση νερού από αναξιόπιστες ή μη επεξεργασμένες διαδρομές. «Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της, η κύρια αιτία της επιδημίας χολέρας έχει συνδεθεί με την κατανάλωση μολυσμένου νερού και την ανεπαρκή αποχέτευση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Την περασμένη εβδομάδα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νιγηρίας ειδοποίησε το κοινό για την αυξανόμενη τάση των κρουσμάτων της νόσου σε όλη τη χώρα καθώς εντείνεται η περίοδος των βροχών.

Η νέα επιδημία έρχεται στον απόηχο του περσινού ξεσπάσματος της νόσου που άφησε πίσω του 128 νεκρούς με περισσότερα από 3.600 ύποπτα κρούσματα στην πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής σε σύγκριση με μόλις δύο θανάτους το 2022.

Η Νιγηρία είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε κρούσματα χολέρας με το χειρότερο κύμα να είναι εκείνο του 2021 που είχε σαν συνέπεια τον θάνατο περισσοτέρων από 2.300 ανθρώπων, κυρίως παιδιών κάτω των 14 ετών, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα