ΑΘΗΝΑ
23:19
|
27.06.2024
Η νέα τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φορητές συσκευές, όπως ασύρματα ακουστικά, ακουστικά βαρηκοΐας, και έξυπνα ρολόγια.
Φορητές συσκευές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ιαπωνική πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικών TDK ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ανέπτυξε ένα υλικό για μπαταρίες στερεάς κατάστασης που έχουν περίπου 100 φορές μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από τις συμβατικές.

Η εταιρεία με έδρα το Τόκιο δήλωσε ότι η τεχνολογία της μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες φορητές συσκευές, όπως ασύρματα ακουστικά, ακουστικά βαρηκοΐας, έξυπνα ρολόγια και περιβαλλοντικούς αισθητήρες.

Αν και ο στόχος είναι η αντικατάσταση των υφιστάμενων μπαταριών κερματοκυψελών, το νέο υλικό χρησιμοποιεί στερεό ηλεκτρολύτη με βάση το οξείδιο και ανόδους από κράμα λιθίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Η χρήση στερεού ηλεκτρολύτη με βάση το οξείδιο καθιστά τις μπαταρίες εξαιρετικά ασφαλείς. Προορίζεται για χρήση σε φορητές και άλλες συσκευές που έρχονται σε άμεση επαφή με το ανθρώπινο σώμα. Η μπαταρία μπορεί να εφαρμοστεί για την αντικατάσταση των πρωτογενών μπαταριών κερματοκυψέλης σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ για τις μπαταρίες, οι οποίοι απαιτούν την αντικατάστασή τους από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η νέα τεχνολογία επιτρέπει επίσης στις μπαταρίες να λανσάρονται σε μικρότερο μέγεθος και να παρέχουν μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για τους Κορεάτες, το ρομπότ δεν βραχυκύκλωσε. Αυτοκτόνησε…

Εγρήγορση μετά τη διάλυση ρωσικού δορυφόρου στο Διάστημα

SpaceX: Χρυσό συμβόλαιο με τη NASA για την κατάρριψη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Έρευνα: Τεράστιες οι εκπομπές μεθανίου από εγκαταλελειμμένα ορυχεία στην Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα