ΑΘΗΝΑ
10:12
|
28.09.2024
Υπήρξε επικοινωνία και ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών Κύπρου, Κωνσταντίνου Κόμπου, και Λιβάνου, Αμπντάλα Ρασίντ Αμπού Χαμπίμπ.
Οι σημαίες Κύπρου και Λιβάνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Συναγερμό» στην κυπριακή κυβέρνηση χτύπησαν οι χτεσινές απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα πως η οργάνωση θα βάλει στο στόχαστρο και την Κύπρο εάν συνεχίσει να δίνει βάσεις και αεροδρόμια στο Ισραήλ για να πραγματοποιεί, μεταξύ άλλων, προσομοίωση πολέμου με τον Λίβανο.

Μετά τις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και το κυβερνητικού εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που προκάλεσαν  οι απειλές της Χεζμπολάχ έναντι της Λευκωσίας, πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Κύπριο Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι.

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός ευχαρίστησε  τον Κύπριο Πρόεδρο για την «διπλωματική οδό» που χειρίστηκε την υπόθεση και προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία απειλών του ηγέτη της Χεζμπολάχ λέγοντας για «άνευ ουσίας» διαφωνία.

Παράλληλα υπήρξε επικοινωνία και ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών Κύπρου, Κωνσταντίνου Κόμπου, και Λιβάνου, Αμπντάλα Ρασίντ Αμπού Χαμπίμπ. Εκεί ο Κόμπος εξήγησε τον «σταθεροποιητικό ρόλο» της Κύπρου στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

Και η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

Απόψε, ακολούθησε ανακοίνωση  από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Με αφορμή τις απειλές που διατυπώθηκαν κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ελλάδα εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της προς την Κυβέρνηση και τον αδελφό λαό της Κύπρου.  Η απειλή χρήσης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

BRICS: Αναμένεται η οριστικοποίηση της Λευκορωσίας ως νέου μέλους

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί με μήνυση κατά της Google

Χεζμπολάχ: Πυραυλική απάντηση στα ισραηλινά αεροπορικά χτυπήματα

«Το Μελάνωμα της Κύπρου»: Ιστορία του παρόντος και του μέλλοντος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα