ΑΘΗΝΑ
06:53
|
28.09.2024
Περίπου 5.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν καθώς 2 πυρκαγιές καίνε συλλογικά πάνω από 20.000 στρέμματα.
Πυρκαγιές Νέο Μεξικό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε την Τετάρτη μέρος του Νέου Μεξικού, καθώς οι δασικές πυρκαγιές εξαπλώθηκαν ραγδαία μέσα σε μία ημέρα.

Περίπου 5.000 κάτοικοι μέσα και γύρω από το χωριό Ρουιντόσο αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, καθώς δύο καταστροφικές πυρκαγιές στις περιοχές Σάουθ Φορκ και Σολτ, έκαψαν μια συνολική έκταση άνω των 20.000 στρεμμάτων, μετέδωσε το ABC news.

Η κυβερνήτης της πολιτείας Μισέλ Λουχάν Γκρίσαμ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών, καθώς και οι δύο δεν παρουσιάζουν σημάδια περιορισμού. Ο Γκρίσαμ γνωστοποίησε ότι εκδόθηκαν εντολές εκκένωσης για τους κατοίκους των κομητειών Μεσκάλερο, Ότερο και Λίνκολν.

Δήλωσε ακόμη ότι από τον πληθυσμό που εκκενώθηκε, 500 άτομα αναζήτησαν καταφύγιο σε 10 καταφύγια και κέντρα εξυπηρέτησης σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Εν τω μεταξύ, το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της World Central Kitchen (WCK) Ρόμπερτ Έγκερ δήλωσε στο X ότι έφτασε στην πόλη Ρόσγουελ στο νοτιοανατολικό Νέο Μεξικό, όπου γίνονται προετοιμασίες για την παράδοση των πρώτων γευμάτων στις οικογένειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Η έκταση των ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές παραμένει αβέβαιη. Οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συντονίζονται από 17 ομοσπονδιακές και πολιτειακές υπηρεσίες, κινητοποιώντας ένα δυναμικό 800 ατόμων επί τόπου.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να τηρήσουν τις εντολές εκκένωσης για την ασφάλειά τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 37 οι νεκροί του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ – 4 εκατ. χωρίς ρεύμα

Σε ένα 24ωρο, ξέσπασαν 23 πυρκαγιές, λέει η Πυροσβεστική

Απόψε η μοτοπορεία απεργών διανομέων Wolt στην Αθήνα

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα