ΑΘΗΝΑ
00:43
|
29.09.2024
Ο πρόεδρος Γιουν Σουκ Γιολ υπόσχεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά χαμηλής γεννητικότητας.
Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ κήρυξε την Τετάρτη «δημογραφική εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» εν μέσω του χαμηλού ποσοστού γεννήσεων και της γήρανσης του πληθυσμού στη χώρα της Ανατολικής Ασίας.

Ανακοινώνοντας τη δημογραφική εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο πρόεδρος Γιουν υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού γεννήσεων στη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Σεούλ.

Σύμφωνα με την δήλωσή του:

Σήμερα, κηρύσσω επισήμως δημογραφική εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θα ενεργοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα πανκυβερνητικής αντιμετώπισης μέχρι να ξεπεραστεί το ζήτημα της χαμηλής γεννητικότητας.

Η Νότια Κορέα αντιμετωπίζει χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και γήρανση του πληθυσμού, καθώς η χώρα κατέγραψε νέο χαμηλό συνολικό ποσοστό γονιμότητας 0,72 πέρυσι.

Σύμφωνα με έκθεση, τα ζευγάρια της Νότιας Κορέας αποφεύγουν να δημιουργήσουν οικογένεια και να αποκτήσουν παιδιά για διάφορους λόγους, όπως το υψηλό κόστος στέγασης, εκπαίδευσης και οι πολλές ώρες εργασίας.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Γιουν υποσχέθηκε να λάβει συγκεκριμένα μέτρα, όπως η αύξηση των επιδομάτων γονικής άδειας, η επέκταση της άδειας για τους πατέρες, η εφαρμογή ευέλικτου ωραρίου εργασίας και η ελάφρυνση του εκπαιδευτικού βάρους των γονέων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα