ΑΘΗΝΑ
23:24
|
27.06.2024
Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπέρασε αυτή της Microsoft και πλέον είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.
Nvidia
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η χρηματιστηριακή αξία της Nvidia ξεπέρασε εκείνη της Microsoft την Τρίτη 18/6, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ έγινε η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας κατασκευής τσιπ με έδρα την Καλιφόρνια σκαρφάλωσε κατά 3,23% στα 135,21 δολάρια στις 12.10 μ.μ. την Τρίτη 18/6, δίνοντάς της κεφαλαιοποίηση 3,33 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η τιμή της μετοχής της Microsoft διαπραγματευόταν γύρω στα 447,21 δολάρια με ημερήσιες απώλειες 0,26% με κεφαλαιοποίηση 3,32 τρισ. δολάρια.

Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia ξεπέρασε το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις 5 Ιουνίου και ξεπέρασε την Apple ως η δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο κατά το κλείσιμο της Wall Street. Με το κατόρθωμα αυτό, η Nvidia έγινε η τρίτη εταιρεία στις ΗΠΑ που πέτυχε το ορόσημο μετά την Apple και τη Microsoft, αντίστοιχα.

Η μετοχή της Apple σημείωσε πτώση 1,3% στα 213,88 δολάρια με χρηματιστηριακή αξία 3,28 τρισ. δολάρια.

Τα κατορθώματα ρεκόρ της Nvidia έρχονται καθώς η ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη (AI) ανθεί παγκοσμίως και η εταιρεία αυξάνει τις συνεργασίες με εταιρείες τεχνολογίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 21 Μαΐου νέες βελτιστοποιήσεις απόδοσης AI και ενσωματώσεις για το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft που βοηθούν στην επίτευξη μέγιστης απόδοσης.

Η Nvidia είδε επίσης οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ την περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου του έτους.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 12% στις 23 Μαΐου μετά την ανακοίνωση εσόδων ρεκόρ ύψους 26 δισ. δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 28 Απριλίου -αύξηση 262% από σχεδόν 7,2 δισ. δολάρια κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η κατασκευάστρια τσιπ είδε επίσης τριμηνιαία έσοδα ρεκόρ από κέντρα δεδομένων ύψους 22,6 δισ. δολαρίων, τα οποία εκτινάχθηκαν κατά 427% από την ίδια περίοδο του 2023- ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά τεράστιο ποσοστό 628% σε σχεδόν 14,9 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο από περίπου 2 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

Μεταξύ της ανακοίνωσης της Nvidia για τη διάσπαση των μετοχών 10 προς 1 στις 22 Μαΐου και της εκτέλεσής της στις 7 Ιουνίου, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν ένα τεράστιο άλμα 27% σε μόλις 13 ημέρες διαπραγμάτευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για τους Κορεάτες, το ρομπότ δεν βραχυκύκλωσε. Αυτοκτόνησε…

Brexit, λιτότητα και άλλα δαιμόνια: Εκλογές χωρίς επίδικο

Εγρήγορση μετά τη διάλυση ρωσικού δορυφόρου στο Διάστημα

SpaceX: Χρυσό συμβόλαιο με τη NASA για την κατάρριψη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα