ΑΘΗΝΑ
06:45
|
28.09.2024
Η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο τις παγκόσμιες οδούς ενεργειακού εφοδιασμού.
Εξόρυξη πετρελαίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη μετά τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Το διεθνές αργό τύπου Brent διαπραγματεύεται στα 85,09 δολάρια ανά βαρέλι στις 10.07 π.μ. τοπική ώρα, σημειώνοντας πτώση 0,28% από την τιμή κλεισίματος των 85,33 δολαρίων ανά βαρέλι στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η αμερικανική τιμή αναφοράς West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματευόταν την ίδια ώρα στα 80,50 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,26% από την προηγούμενη συνεδρίαση που έκλεισε στα 80,71 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν από τα στοιχεία που δημοσίευσε αργά την Τρίτη το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API), τα οποία έδειξαν αύξηση 2,26 εκατομμυρίων βαρελιών στα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου.

Η αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου αντανακλούσε τις αντιλήψεις της αγοράς για εξασθένηση της εγχώριας ζήτησης, οδηγώντας τις τιμές σε πτώση.

Εάν τα επίσημα στοιχεία από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) αργότερα την Τετάρτη αποκαλύψουν αύξηση της ποσότητας των αποθεμάτων πετρελαίου, οι τιμές προβλέπεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο.

Ωστόσο, οι κλιμακούμενες γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τις παγκόσμιες οδούς ενεργειακού εφοδιασμού και να ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου. Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε την Τρίτη ότι ενέκρινε σχέδια για επίθεση στο Λίβανο, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις με την Χεζμπολάχ.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ εν μέσω διασυνοριακών επιθέσεων μεταξύ της Χεζμπολάχ και των ισραηλινών δυνάμεων, καθώς το Τελ Αβίβ συνεχίζει τη φονική του επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 37.300 ανθρώπων από τον περασμένο Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη νότια Ρωσία προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό πετρελαίου στο λιμάνι του Αζόφ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η επίθεση, στην οποία συμμετείχαν τέσσερα ουκρανικά αεροσκάφη, είχε ως αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά που επηρέασε αρκετές δεξαμενές καυσίμων συνολικής χωρητικότητας 4.000 κυβικών μέτρων, ενώ η φωτιά εξαπλώθηκε σε μια έκταση 3.200 τετραγωνικών μέτρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βηρυτός:Ισχυρή ισραηλινή επίθεση με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ – Σφοδρή η αντίδραση του Ιράν (upd)

Απόψε η μοτοπορεία απεργών διανομέων Wolt στην Αθήνα

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Συνάντηση Ζελένσκι και Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα