ΑΘΗΝΑ
10:23
|
28.09.2024
«Το δεύτερο τρίμηνο του 2025 η επέκταση προς Καλαμαριά» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Σταϊκούρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τον Νοέμβριο του 2024 θα παραδοθεί στους πολίτες το Μετρό στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο τρίμηνο του 2025 θα παραδοθεί και η επέκταση του έργου προς την Καλαμαριά» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας στα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στο πλαίσιο ενημέρωσης που έκανε σχετικά με τα στοιχεία και την εξέλιξη πέντε μεγάλων έργων.

«Και τα 5 έργα έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, το άθροισμα της οποίας ξεπερνά τα 650 εκ. ευρώ, έχουν περάσει όλα από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εκτιμούμε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφούν όλες οι συμβάσεις», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι δύο αφορούν ύδρευση, ένα οδικό άξονα και ένα είναι αρδευτικό ενώ το πέμπτο αφορά την επέκταση του Μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης για τις υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου έργων της Αττικό Μετρό ΑΕ στον νομό Θεσσαλονίκης, ανέρχεται σε περίπου 25,2 εκ. ευρώ, το αντικείμενό της περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών από έναν έμπειρο τεχνικό σύμβουλο για την στήριξη υλοποίηση της επέκτασης του μετρό στη Θεσσαλονίκη και θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ, με πόρους των ΕΣΠΑ 2014-2020 και 2021-2027 καθώς και από εθνικούς πόρους.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 60 μέρες από την υπογραφή της, και ο διαγωνισμός έχει διέλθει όλα τα αναγκαία στάδια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

BRICS: Αναμένεται η οριστικοποίηση της Λευκορωσίας ως νέου μέλους

Μεσολόγγι: Συλλήψεις ανηλίκων για εκδικητική πορνογραφία

Αυστραλία: Διαδηλώσεις κατά νομοσχεδίου για την παραπληροφόρηση

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί με μήνυση κατά της Google

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα