ΑΘΗΝΑ
14:21
|
13.07.2024
«Η Κύπρος να είναι γέφυρα ειρήνης και συνεργασίας, όχι ορμητήριο πολέμου ή πεδίο ασκήσεων ξένων στρατών».
Η εμπλοκή των βρετανικών βάσεων πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τον κυπριακό λαό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σήμερα που εξελίσσεται η γενοκτονία του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων και η κυβέρνηση Νετανιάχου σχεδιάζει την επέκταση του πολέμου σε ολόκληρη την περιοχή, η Κύπρος έχει χρέος και συμφέρον να μην έχει κανενός είδος εμπλοκή στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της ισραηλινής κυβέρνησης και των συμμάχων της», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, στον απόηχο της έντασης που έχει προκύψει μεταξύ Βηρυτού και Λευκωσίας.

«Η εμπλοκή των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο στις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τον κυπριακό λαό» τονίζει το ΑΚΕΛ, μετά και τις δηλώσεις Νασράλα πως το νησί χρησιμοποιείται από το Τελ Αβίβ για να πραγματοποιεί, μεταξύ άλλων, προσομοίωση πολέμου με τον Λίβανο.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

«Πάγια θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας πρέπει να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, στην προάσπιση της ειρήνης και της συνεργασίας με όλα τα κράτη, ιδιαίτερα στη γειτονιά της Ανατολικής Μεσογείου, μακριά από λογικές στρατιωτικοποίησης και γεωπολιτικών τόξων.

Η Κύπρος πρέπει να είναι γέφυρα ειρήνης και συνεργασίας και όχι ορμητήριο πολέμου ή πεδίο ασκήσεων οποιωνδήποτε ξένων στρατών. Ο αγώνας της Κύπρου στοχεύει να ξεφορτωθούμε τους ξένους στρατούς από το νησί μας, όχι να φορτωθούμε κι άλλους. Κάθε ξένη στρατιωτική παρουσία στο νησί δεν προσθέτει ασφάλεια για τον λαό μας, αλλά προσθέτει κινδύνους και εχθρούς.

Σήμερα που εξελίσσεται η γενοκτονία του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων και η κυβέρνηση Νετανιάχου σχεδιάζει την επέκταση του πολέμου σε ολόκληρη την περιοχή, η Κύπρος έχει χρέος και συμφέρον να μην έχει κανενός είδος εμπλοκή στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της ισραηλινής κυβέρνησης και των συμμάχων της.

Αντίθετα, απαιτείται η Κυπριακή Δημοκρατία να ενώσει τη φωνή της με τον ΟΗΕ κι εκείνα τα ευρωπαϊκά κράτη που απαιτούν τερματισμό της γενοκτονίας και της αιματοχυσίας στη Γάζα και οριστική ειρήνευση με λύση στο Παλαιστινιακό στη βάση των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Απαιτείται επίσης αποφασιστική στάση από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σε σχέση με την εμπλοκή των βρετανικών βάσεων στις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, κάτι που πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τον λαό μας. Αυτό επιτάσσει η ασφάλεια της πατρίδας και του λαού μας, το διεθνές δίκαιο αλλά και οι στοιχειώδεις ηθικές αρχές προς τον παλαιστινιακό λαό που αιματοκυλίζεται.»

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερψηφίστηκε… σε συνθήκες καύσωνα το ν/σ του υπουργείου Τουρισμού

Βούτηξε στον Σηκουάνα η Αμελί του Αθλητισμού και όχι ο Μακρόν που το είχε υποσχεθεί

Νέο μακελειό στη Γάζα: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν «ασφαλή ζώνη» στη Χαν Γιούνις

Η ΛΑΡΚΟ και η εθνική καταστροφή μπροστά μας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα