ΑΘΗΝΑ
19:54
|
30.06.2024
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 16:00 το μεσημέρι και στην Ερμιονίδα. Ζητείται εκκένωση σε Ανατολικό Κρανίδι, Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο Αργολίδας, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής (21/6) σε δασική έκταση. Παράλληλα, νέα φωτιά ξέσπασε στο Ανατολικό Κρανίδι.

Το μήνυμα του 112 ζητά από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις περιοχές αυτές και να κατευθυνθούν προς Λύρκεια.

 Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Λύρκεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους των γύρω περιοχών, περίπου στη 13:00, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και από αέρος 1 αεροσκάφος και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στο Κρανίδι – «Απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη»

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια, στις 16:00 το μεσημέρι στο Κρανίδι, Ερμιονίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνθήκες στο σημείο είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς άνεμοι 8 μποφόρ πνέουν στην περιοχή, ενώ ήδη εστάλη 112 για εκκένωση προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά και στην Αρκαδία

Υπενθυμίζεται πως την ίδια ώρα, πυρκαγιά ξέσπασε στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, με την Πολιτική Προστασία να καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται κοντά στην Χωρέμη να απομακρυνθούν προς Βελιγοστή.

https://kosmodromio.gr/2024/06/21/purkagia-sth-megalopolh-arkadias-est/

Τόσο η Αργολίδα, όσο και η Αρκαδία έχουν χαρακτηριστεί περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα, Παρασκευή, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο

Δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική-Νεκρός 45χρονος στον Διόνυσο (upd)

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες σε έκρηξη οικιακού αερίου στη Σμύρνη της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα