ΑΘΗΝΑ
04:04
|
28.06.2024
Οι εργαζόμενοι μετακόμισαν από την Καλιφόρνια στη Φλόριντα -απόσταση 4.132 χιλιομέτρων- για να τους πουν πως το έργο ακυρώθηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυση κατά της Disney κατέθεσαν εργαζόμενοι, τους οποίους η εταιρεία ανάγκασε να μετεγκατασταθούν για λόγους εργασίας και στη συνέχεια τους άφησε «ξεκρέμαστους».

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός στον χώρο της ψυχαγωγίας ανακοίνωσε το 2021 σε περίπου  2,000 εργαζόμενους ότι θα πρέπει είτε να μετακομίσουν από την Καλιφόρνια στη Φλόριντααπόσταση 4.132 χιλιομέτρων-, είτε να παραιτηθούν, σύμφωνα με την ομαδική μήνυση που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι.

Η εταιρεία τους υποσχέθηκε εργασία στο θεματικό της πάρκο στη Φλόριντα, το οποίο θα επέκτεινε, και στέγαση σε δικές της εγκαταστάσεις -αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων-, υπόσχεση που πήρε πίσω μόλις δύο χρόνια αργότερα, όταν ανέλαβε τα ινία της εταιρείας ο Μπομπ Άιγκερ.

Ο Άιγκερ ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου της Disney τον Νοέμβριο του 2022 και προχώρησε αμέσως σε μεταρρυθμίσεις που στόχευαν στη μείωση των εξόδων της εταιρείας. Συγκεκριμένα, η Disney αποφάσισε να παύσει το έργο επέκτασης του πάρκου και, ως επακόλουθο, την ανέγερση των εγκαταστάσεων στέγασης του προσωπικού, αφήνοντας πολλούς εργαζόμενους άστεγους, μιας και πολλοί είχαν ήδη προχωρήσει στην πώληση των κατοικιών τους, πίσω στη Καλιφόρνια.

Η καταγγελία αναφέρει ότι τα μέλη του προσωπικού είχαν βασιστεί στους ισχυρισμούς της Disney όταν ξερίζωσαν τη ζωή τους, επιβαρυνόμενοι με μεγάλα έξοδα μετακόμισης, καθώς προχώρησαν στην πώληση των οικογενειακών τους σπιτιών, ενώ πολλοί αγόρασαν σπίτια στην Φλόριντα, ώστε να μετακομίσουν με τις οικογένειές τους.

Μερικοί υπάλληλοι της Disney επέλεξαν να παραιτηθούν αντί να μετεγκατασταθούν, ενώ άλλοι επέλεξαν να περιμένουν, ειδικά αφού η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι το έργο θα καθυστερούσε, σύμφωνα με τη μήνυση.

Ωστόσο, περίπου 250 άτομα συμφώνησαν να μετακομίσουν εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε καθορίσει αρχικά η εταιρεία. Σύμφωνα με την μήνυση, πολλοί έλαβαν αυτή την απόφαση διότι αναγνώρισαν πως η εργασιακή τους ασφάλεια εξαρτώνταν από αυτή.

Η μήνυση ανέφερε ότι η Disney δεν αποζημίωσε δίκαια τους εργαζόμενους για τις ζημιές που υπέστησαν και θα υποστούν, ως αποτέλεσμα της ακύρωσης του έργου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά σε δάσος της Αρκαδίας

Για τους Κορεάτες, το ρομπότ δεν βραχυκύκλωσε. Αυτοκτόνησε…

ΕΣΗΕΑ για δημοσιογράφο της ΕΡΤ: Η πράξη του είναι απολύτως καταδικαστέα

Παιδική κατασκήνωση στο Γραμματικό: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα