ΑΘΗΝΑ
12:10
|
28.09.2024
«Ο λαός μας, η ζωή του και το βιός του, αλλά και τα δάση είναι ανοχύρωτοι απέναντι στις φωτιές, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα».
ΚΚΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοχύρωτος παραμένει ο λαός από τον κίνδυνο των πυρκαγιών κάθε καλοκαίρι επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ με αφορμή τις δεκάδες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα σε Πελοπόννησο, Αττική, Λιβαδειά, Θήβα, Κεφαλλονιά, κ.α.

«Ο λαός της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και όλης της χώρας βρίσκεται για ακόμη μια φορά θεατής στο ίδιο έργο. Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή Μαστραντώνη στον Ερύμανθο και το Αλποχώρι της Ηλείας, οι οποίες και καίνε ανεξέλεγκτες, αλλά και η φωτιά που ξέσπασε και είναι υπό έλεγχο στα Διβαράτα της Κεφαλονιάς, απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ο λαός μας, η ζωή του και το βιός του, αλλά και τα δάση του τόπου μας είναι ανοχύρωτοι απέναντι στις φωτιές, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής θωράκισης».

Ήδη η Ηλεία μετράει έναν νεκρό στη Μυρτιά, ζημιές έχουν προκληθεί σε σπίτια, καταστροφές σε μαντριά, ζώα έχουν καεί στον Ερύμανθο.

Απαιτούμε να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα μέτρα από το κράτος, την κυβέρνηση και την Περιφέρεια, για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, επίγειες και εναέριες» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Καλούμε το λαό της περιοχής σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, για την περιφρούρηση της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του φυσικού πλούτου της περιοχής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία μεταφέρει project του CERN σε άλλες χώρες

Πετρέλαιο: Σε τροχιά πτώσης οι διεθνείς τιμές

Το Ισραήλ δηλώνει πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι νεκρός-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα

BRICS: Αναμένεται η οριστικοποίηση της Λευκορωσίας ως νέου μέλους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα