ΑΘΗΝΑ
15:11
|
28.09.2024
Η φωτιά ξεκίνησε σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ στην περιοχή.
Χωρέμη Αρκαδίας, φωτό: arcadiaportal.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέσα από το χωριό Χωρέμη πέρασαν οι φλόγες της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων.

Σοβαρή είναι η κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστο Λαμπρόπουλο, στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε ότι η «φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χωρέμη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσματα και κινείται κοντά στα χωριά Χρούσα και Απιδίτσα».

Μάλιστα, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σκούρα και Καρδάση, να απομακρυνθούν προς Καρπέτα.

Λίγο αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής, το οποίο αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή».

Η Πυροσβεστική ενημερώνει στο X ότι για την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα, έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Πελοπόννησο σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Χιλή: Αστρονόμοι παρουσίασαν τον πιο λεπτομερή χάρτη του Γαλαξία μας

Ρώσος κοσμοναύτης: Η Νότια Αμερική αλλάζει ραγδαία

Κίνα: Επιτυχημένη εκτόξευση νέου δορυφόρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα