ΑΘΗΝΑ
03:11
|
16.07.2024
Η ημερήσια παραγωγή αργού πετρελαίου μειώνεται σε 13,61 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Πετρελαιοπηγή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,6% κατά την εβδομάδα που έληξε στις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) αργά την Πέμπτη.

Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά περίπου 2,5 εκατ. βαρέλια στα 457,1 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με την πρόβλεψη της αγοράς για μείωση κατά περίπου 2,8 εκατ. βαρέλια.

Τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου, τα οποία εξαιρούνται από τα εμπορικά αποθέματα αργού, αυξήθηκαν κατά περίπου 400.000 βαρέλια στα 370,9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, όπως έδειξαν τα στοιχεία.

Την ίδια περίοδο, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά περίπου 2,3 εκατομμύρια βαρέλια στα 231,2 εκατομμύρια βαρέλια.

Πτώση της παραγωγής αργού

Τα στοιχεία της EIA έδειξαν ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 11.000 βαρέλια ανά ημέρα (bpd) σε περίπου 13,61 εκατομμύρια bpd κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 14 Ιουνίου.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν επίσης κατά 1,25 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε περίπου 7,05 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,23 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε περίπου 4,42 εκατ. βαρέλια ημερησίως την ίδια περίοδο.

Στις Βραχυπρόθεσμες Ενεργειακές Προοπτικές (STEO) που δημοσιεύθηκαν στις 11 Ιουνίου, η EIA προέβλεψε ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στη χώρα θα φθάσει κατά μέσο όρο τα 13,24 εκατ. ημερησίως φέτος.

Το επόμενο έτος, η παραγωγή αργού πετρελαίου στη χώρα αναμένεται να φθάσει τα 13,71 εκατ. ημερησίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΔΑΚΕ προς Μενδώνη: Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που φέρει υπογραφή κατηγορούμενης στο κύκλωμα εκβιαστών

Η -διορισμένη από την υπουργό- πρόεδρος της Επιτροπής του διαγωνισμού για την παραχώρηση του ελέγχου των εισόδων στην Ακρόπολη, βρίσκεται προφυλακισμένη, για την υπόθεση εκβιασμών.
ΣΥΝΑΦΗ

Να ποιον διάλεξε για υποψήφιο Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ο Τραμπ

Η Γάζα στο επίκεντρο συνάντησης Μπλίνκεν με Χανέγκμπι και Ντέρμερ

Τα 5 ερωτήματα του BBC για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Δέσμευση δεκάδων τραπεζικών λογαριασμών στην Πάτμο λόγω χρεών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα