ΑΘΗΝΑ
01:58
|
16.07.2024
Το λειτουργικό, κατασκευαστικό κόστος αυξήθηκε λόγω του υψηλού πληθωρισμού τα τελευταία 2 χρόνια, λέει ο οίκος αξιολόγησης.
Οίκος αξιολόγησης Fitch
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα νέα ενεργειακά έργα στη Βόρεια Αμερική διατρέχουν κίνδυνο, καθώς ενδέχεται να μην είναι αρκετά για να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις, εάν τα επιτόκια και ο πληθωρισμός παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, δήλωσε την Παρασκευή η Fitch Ratings.

«Η αυξημένη ομοσπονδιακή στήριξη έναντι ενός περιβάλλοντος υψηλότερων επιτοκίων παραμένει καθοριστική για τη διαμόρφωση της κατεύθυνσης των ενεργειακών υποδομών της Βόρειας Αμερικής το 2024», ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης στην έκθεση για τις προοπτικές του ενεργειακού τομέα στα μέσα του έτους.

Τα αυξημένα επιτόκια και ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός θα περιορίσουν την ανάπτυξη νέων ενεργειακών έργων και θα μπορούσαν να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στις επιδόσεις των υφιστάμενων έργων, ανέφερε.

Το λειτουργικό και κατασκευαστικό κόστος των ενεργειακών έργων έχει αυξηθεί λόγω του υψηλού πληθωριστικού περιβάλλοντος τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό έχει δημιουργήσει συμφόρηση στην παγκόσμια και περιφερειακή αλυσίδα εφοδιασμού και υψηλότερο ανταγωνισμό για βασικά εξαρτήματα και εξοπλισμό.

Η αυξανόμενη ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη και η ανάπτυξη κέντρων δεδομένων οδηγούν επίσης σε υψηλότερη ζήτηση ενέργειας, σύμφωνα με τη Fitch. μπορεί να προκαλέσει βραδύτερη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια σε ορισμένες περιοχές και να αυξήσει την εξάρτηση από τα υπάρχοντα ορυκτά καύσιμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΔΑΚΕ προς Μενδώνη: Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που φέρει υπογραφή κατηγορούμενης στο κύκλωμα εκβιαστών

Η -διορισμένη από την υπουργό- πρόεδρος της Επιτροπής του διαγωνισμού για την παραχώρηση του ελέγχου των εισόδων στην Ακρόπολη, βρίσκεται προφυλακισμένη, για την υπόθεση εκβιασμών.
ΣΥΝΑΦΗ

Να ποιον διάλεξε για υποψήφιο Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ο Τραμπ

Η Γάζα στο επίκεντρο συνάντησης Μπλίνκεν με Χανέγκμπι και Ντέρμερ

Τα 5 ερωτήματα του BBC για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Δέσμευση δεκάδων τραπεζικών λογαριασμών στην Πάτμο λόγω χρεών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα