ΑΘΗΝΑ
15:01
|
28.09.2024
Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.
Παλαιστίνιοι αναζητούν θύματα στον τόπο των ισραηλινών επιδρομών σε σπίτια, εν μέσω σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς, στην πόλη της Γάζας, 22 Ιουνίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα, μεταδίδει το TASS.

«Την τελευταία ημέρα, 101 άνθρωποι έπεσαν θύματα ισραηλινής επιθετικότητας και 169 τραυματίστηκαν», ανέφερε το υπουργείο. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το πρακτορείο, από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ, 37.551 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί με 85.911 τραυματίες.

Οι εντάσεις ξέσπασαν ξανά στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν μαχητές της παλαιστινιακής ριζοσπαστικής οργάνωσης Χαμάς με έδρα τη Γάζα πραγματοποίησαν μια αιφνιδιαστική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς περιέγραψε την επίθεσή της ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες των ισραηλινών αρχών εναντίον του τζαμιού Αλ Άκσα στο Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Σε απάντηση, το Ισραήλ κήρυξε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας. ανακοίνωσε τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. και άρχισε να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στον θύλακα και σε ορισμένα μέρη του Λιβάνου και της Συρίας, ακολουθούμενη από χερσαία επιχείρηση στον θύλακα. Συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη και στη Δυτική Όχθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αττική: Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Δημήτριο

Μεσολόγγι: Συλλήψεις ανηλίκων για εκδικητική πορνογραφία

Αυστραλία: Διαδηλώσεις κατά νομοσχεδίου για την παραπληροφόρηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα