ΑΘΗΝΑ
15:02
|
28.09.2024
Ο αριθμός των νεκρών από την κατανάλωση μολυσμένου ποτού στη νότια πολιτεία Ταμίλ Ναντού της Ινδίας ανέβηκε στους 54.
Μέλη οικογενειών θρηνούν για το θάνατο ανθρώπων που πέθαναν μετά από κατανάλωση τοξικού ποτού στο Kallakurichi, στο Tamil Nadu, Ινδία, 20 Ιουνίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών από την κατανάλωση μολυσμένου ποτού στη νότια πολιτεία Ταμίλ Ναντού της Ινδίας ανέβηκε στους 54, με περισσότερα από 100 άτομα να παραμένουν στο νοσοκομείο, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος το Σάββατο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σχεδόν 200 άνθρωποι έχουν λάβει θεραπεία από την Τετάρτη για εμετό, στομαχόπονους και διάρροια, αφού ήπιαν αλκοολούχο ποτό με μεθανόλη στην περιοχή Καλλακουρίτσι, περίπου 250 χιλιόμετρα από την Τσενάι, την πρωτεύουσα της πολιτείας.

Οι αρχές επιβολής του νόμου που ερευνούν το περιστατικό συνέλαβαν επτά άτομα, είπε ο Μ.Σ. Πράσανθ, ανώτερος αξιωματούχος της περιοχής, προσθέτοντας ότι λαμβάνονταν μέτρα συνέχειας εναντίον πωλητών ποτών και ζυθοποιών στην περιοχή.

Οι θάνατοι από παράνομα παραγόμενο οινόπνευμα, που συχνά αποκαλείται χωριάτικο ποτό, είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία, όπου λίγοι μπορούν να αγοράσουν επώνυμα οινοπνευματώδη ποτά, παρά τα δημόσια αιτήματα για καταστολή των πωλητών.

Η πολιτειακή κυβέρνηση είπε ότι λαμβάνει μέτρα για τον εντοπισμό όσων εμπλέκονται στην παραγωγή μεθανόλης, μιας τοξικής χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται συνήθως για βιομηχανικούς σκοπούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αττική: Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Δημήτριο

Μεσολόγγι: Συλλήψεις ανηλίκων για εκδικητική πορνογραφία

Αυστραλία: Διαδηλώσεις κατά νομοσχεδίου για την παραπληροφόρηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα