ΑΘΗΝΑ
07:26
|
28.06.2024
Επιστήμονες και μηχανικοί ενσωματώνουν τεχνολογία παρόμοια με το ChatGPT σε κούκλες του σεξ για να αναπτύξουν διαδραστικούς συντρόφους με τεχνητή νοημοσύνη.
η υπερβολική εξάρτηση από συντρόφους τεχνητής νοημοσύνης για σεξουαλική ή συναισθηματική ολοκλήρωση μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο γνήσια ανθρώπινη σύνδεση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινέζοι επιστήμονες και μηχανικοί δουλεύουν ακατάπαυστα προκειμένου να ενσωματώσουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης σε κούκλες του σεξ, προκειμένου να μπορούν να συνομιλούν και να αλληλεπιδρούν με τους χρήστες, αναφέρει η South China Morning Post, δημιουργώντας νέες ηθικές προκλήσεις.

Τα sexbots νέας γενιάς, σε αρσενική και θηλυκή έκδοση, αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στον Αύγουστο από την Starpery Technology με τους επιστήμονες να εκπαιδεύουν ήδη το λογισμικό, παρόμοιο με εκείνο του ChatGPT, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε πολύ… συγκεκριμένες ανάγκες.

«Αναπτύσσουμε μια κούκλα σεξ επόμενης γενιάς που μπορεί να αλληλεπιδράσει φωνητικά και φυσικά με τους χρήστες, με τα πρώτα μοντέλα να αναμένονται μέχρι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο CEO της εταιρείας στις αρχές αυτού του μήνα.

«Οι τεχνολογικές προκλήσεις παραμένουν, ιδιαίτερα όσον αφορά την επίτευξη ρεαλιστικής ανθρώπινης αλληλεπίδρασης», προσθέτοντας ότι «ενώ ο απλός διάλογος είναι εύκολος, η δημιουργία διαδραστικών απαντήσεων περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολύπλοκων μοντέλων από εξειδικευμένες εταιρείες λογισμικού».

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συμβατικές κούκλες, με μεταλλικό σκελετό και εξωτερικό στρώμα σιλικόνης, μπορούν να παρέχουν μόνο βασικές αποκρίσεις και δεν έχουν τις απαραίτητες εκφραστικές ικανότητες για την επαφή με τους ανθρώπους.

«Η νέα γενιά sexbots, που τροφοδοτούνται από μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες, μπορούν να αντιδράσουν τόσο με τις κινήσεις όσο και με ομιλία, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία του χρήστη εστιάζοντας στη συναισθηματική σύνδεση και όχι απλώς στις βασικές δεξιότητες συνομιλίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Starpery Technology.

Παρά το γεγονός ότι η Κίνα είναι μια εν πολλοίς συντηρητική κοινωνία, με γενική απροθυμία να συζητήσει τέτοια θέματα, ο η Κίνα φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αγορά για κούκλες του σεξ, ξεπερνώντας τις συνδυασμένες πωλήσεις των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Γερμανίας.

«Οι άνθρωποι του κλάδου γνωρίζουν ότι η Κίνα έχει μια τεράστια αγορά, με την αγοραστική δύναμη στις μεγάλες πόλεις να ξεπερνά πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η αγορά είναι επίσης ανοιχτόμυαλη – αν και αισθητικά διαφορετική από την ευρωπαϊκή αγορά», τόνισε ο CEO της Starpery .

Εκτός από την Starpery και άλλοι Κινέζοι κατασκευαστές ενσωματώνουν επίσης την τεχνητή νοημοσύνη σε φυσικές κούκλες, με την WMdoll και την EXdoll να σχεδιάζουν επίσης να κυκλοφορήσουν διαδραστικά προϊόντα.

Εκτός από τα τεχνικά ζητήματα, ο κλάδος αντιμετωπίζει και ηθικές προκλήσεις, καθώς τα sexbots θα μπορούσαν να θολώσουν τα ηθικά όρια και να ενισχύσουν τις επιβλαβείς στάσεις σχετικά με τη συναίνεση και τα αρνητικά στερεότυπα για το φύλο.

Η κριτική περιλαμβάνει την άποψη ότι η υπερβολική εξάρτηση από συντρόφους τεχνητής νοημοσύνης για σεξουαλική ή συναισθηματική ολοκλήρωση μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο γνήσια ανθρώπινη σύνδεση, επηρεάζοντας την ικανότητα του χρήστη να δημιουργεί υγιείς σχέσεις με πραγματικούς ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους δύο συλληφθέντες των Προσφυγικών

Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες μετά τις 13:00

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου

Είναι το ΝΑΤΟ έτοιμο για πόλεμο;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα