ΑΘΗΝΑ
16:14
|
01.07.2024
Η καταστροφή των Ψαρών και το Ολοκαύτωμα της Μαύρης Ράχης αποτέλεσαν ένα από τα κορυφαία γεγονότα του μεγάλου αγώνα του έθνους μας για ελευθερία.
Περισσότεροι από 20.000 σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κορυφώνονται σήμερα, Κυριακή, οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών από τους Τούρκους και τη σφαγή περισσοτέρων από 20.000 Ελλήνων, στις 22 Ιουνίου του 1824. Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης.

«Η καταστροφή των Ψαρών και το Ολοκαύτωμα της Μαύρης Ράχης αποτέλεσαν ένα από τα κορυφαία γεγονότα του μεγάλου αγώνα του έθνους μας για ελευθερία, αυτοδιάθεση και αξιοπρέπεια. Πέρασε τελικά στην ιστορία της πατρίδας μας, αλλά και στη συνείδηση όλων όχι σαν ήττα αλλά σαν δόξα αθάνατη για ολόκληρο τον ελληνισμό», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών.

Στις 11 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία, με εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκο.

Θα ακολουθήσει τρισάγιο στο χώρο που υπήρχε η οικία του Κωνσταντίνου Κανάρη και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων, απαγγελίες ποιημάτων και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου «Ο Κωνσταντίνος Κανάρης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ελεύθερος μετά από επτά μήνες ο διευθυντής του αλ Σίφα

Εκκενώσεις λόγω των πυρκαγιών σε Χίο και Κω -Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Εγκατάλειψη Mirage 2000-5 στην Τανάγρα- Σώος ο πιλότος

Οι περίεργες υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ και τα γνωστά κέντρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα