ΑΘΗΝΑ
16:57
|
28.09.2024
Βαρύ είναι το κατηγορητήριο με το οποίο είναι αντιμέτωποι οι 13 συλληφθέντες που φέρεται να εκτόξευσαν τα πυροτεχνήματα που άναψαν τη φωτιά στην Ύδρα.
«Σε περίπτωση που η προανακριτική καταλήξει στην απόδοση ευθυνών ο δήμος μας θα ζητήσει τις αποζημιώσεις που δικαιούται και την παραδειγματική τιμωρία ανθρώπων που ενδεχομένως έριξαν πυροτεχνήματα εν μέσω ανέμων 7-8 μποφόρ», δήλωσε ο δήμαρχος της Ύδρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο με το οποίο είναι αντιμέτωποι οι 13 συλληφθέντες και μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη», από την οποία φέρεται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα που άναψαν τη φωτιά στην Ύδρα.

Τα 13 άτομα οδηγήθηκαν αρχικά στο λιμεναρχείο Σαρωνικού και στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δασικής έκτασης, με ενδεχόμενο δόλο, ενώ κρίθηκε ως επιβαρυντικό στοιχείο ότι, την ημέρα που έγινε το περιστατικό, ήταν εν ισχύ οδηγία της Πυροσβεστικής για κατάσταση επικινδυνότητας τέτοια, που δεν επέτρεπε να ανάψει οποιουδήποτε είδους φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Η πυρκαγιά στο μοναδικό πευκόδασος του νησιού κατέκαψε 300 στρέμματα, δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Οι συλληφθέντες αρνούνται ότι έριξαν βεγγαλικά, ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή κάθειρξης που μπορεί να φτάσει τα 20 χρόνια και πρόστιμο έως 200.000 ευρώ.

«Σε περίπτωση που η προανακριτική καταλήξει στην απόδοση ευθυνών ο δήμος μας θα ζητήσει τις αποζημιώσεις που δικαιούται και την παραδειγματική τιμωρία ανθρώπων που ενδεχομένως έριξαν πυροτεχνήματα εν μέσω ανέμων 7-8 μποφόρ», δήλωσε ο δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ασύλληπτοι παρέμειναν οι 17 υπήκοοι Καζακστάν, που είχαν ναυλώσει το σκάφος, καθώς πρόλαβαν και ταξίδεψαν αεροπορικώς για τη χώρα τους, ενώ δεν υπάρχει δικαστική συνδρομή της χώρας μας με τη δική τους, ώστε να ζητηθεί η έκδοσή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Επιστήμονες μελετούν την περίπτωση ζώου με διάρκεια ζωής έως και 400 χρόνια

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα