ΑΘΗΝΑ
09:43
|
03.07.2024
Οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού έδεσαν έναν τραυματία Παλαιστίνιο στο καπό ενός στρατιωτικού τζιπ κατά τη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Τζενίν στη Δυτική Όχθη.
Ο ισραηλινός στρατός δένει Παλαιστίνιο σε στρατιωτικό τζιπ κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Τζενίν, σε αυτό το στιγμιότυπο από ένα βίντεο, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, 22 Ιουνίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού έδεσαν έναν τραυματία Παλαιστίνιο στο καπό ενός στρατιωτικού τζιπ κατά τη διάρκεια επιδρομής σύλληψης στην κατεχόμενη πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη το Σάββατο, μεταδίδει το Reuters.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύεται από το Reuters δείχνει έναν Παλαιστίνιο κάτοικο της Τζενίν, τον Μουτζαχέντ Αζμί, στο τζιπ που περνάει από δύο ασθενοφόρα.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβολήθηκαν και αντάλλαξαν πυρ, τραυματίζοντας έναν ύποπτο και συνέλαβαν τον.

Στη συνέχεια, οι στρατιώτες παραβίασαν το στρατιωτικό πρωτόκολλο, ανέφερε η δήλωση. «Ο ύποπτος συνελήφθη από τις δυνάμεις ενώ ήταν δεμένος πάνω σε ένα όχημα», ανέφερε.
Ο στρατός είπε ότι η «συμπεριφορά των δυνάμεων στο βίντεο του περιστατικού δεν είναι σύμφωνη με τις αξίες» του ισραηλινού στρατού και ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί και θα αντιμετωπιστεί.

Το άτομο μεταφέρθηκε σε γιατρούς για θεραπεία, είπε ο στρατός.

Το Reuters μπόρεσε να ταιριάξει την τοποθεσία από επιβεβαιωτικά και επαληθευμένα πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν ένα όχημα που μεταφέρει ένα άτομο δεμένο πάνω σε ένα όχημα στην Τζενίν. Η ημερομηνία επιβεβαιώθηκε από αυτόπτη μάρτυρα που πήρε συνέντευξη από το Reuters.

Σύμφωνα με την οικογένεια του Αζμί, υπήρξε επιδρομή σύλληψης και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιδρομής, και όταν η οικογένεια ζήτησε ασθενοφόρο, ο στρατός πήρε τον Μουτζαχέντ, τον έδεσε στο καπό και έφυγε.

Η βία στη Δυτική Όχθη, ήδη σε έξαρση πριν από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα, έχει κλιμακωθεί από τότε με συχνές επιδρομές του στρατού σε ομάδες μαχητών, βιαιοπραγίες από Εβραίους εποίκους σε παλαιστινιακά χωριά και θανατηφόρες επιθέσεις στους δρόμους των Παλαιστινίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγγνώμη Αυγενάκη για την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 13χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 8χρονου (upd)

Ινδία: 121 οι νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική τελετή (upd)

Δασικές πυρκαγιές στη Θάσο από κεραυνούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα