ΑΘΗΝΑ
11:42
|
28.06.2024
Ένα ακόμα πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κυρώσεις σε εταιρείες από τρίτες χώρες.
Αντιρωσικές κυρώσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο της Ε.Ε. εγκρίνει το 14ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση. Το πακέτο επεκτείνει τους προσωπικούς περιορισμούς και περιλαμβάνει 116 άτομα και οργανισμούς.

Συγκεκριμένα, οι κυρώσεις περιλαμβάνουν τα ακόλουθα μέτρα:

  • Η Ε.Ε. απαγορεύει στα μέσα ενημέρωσης και τα πολιτικά κόμματα από τις 27 χώρες μέλη να δέχονται κεφάλαια από ρωσικές πηγές,
  • Η Ε.Ε. επιβάλλει κυρώσεις στον «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας, με στόχο 27 πλοία,
  • Η Ε.Ε. επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση των υποδομών της Ένωσης για την επανεξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Ρωσία,
  • Η Ε.Ε. επιβάλλει κυρώσεις σε εταιρείες από την Κίνα, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, την Τουρκία και τα ΗΑΕ, επειδή φέρονται να παρακάμπτουν τους περιορισμούς για τη Ρωσία,
  • Το Συμβούλιο της Ε.Ε. υποχρεώνει τις ευρωπαϊκές εταιρείες να διασφαλίζουν ότι οι εταίροι τους σε τρίτες χώρες δεν παραβιάζουν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Το σημερινό πακέτο θα επιβάλει περιορισμούς στην αποδοχή αιτήσεων για καταχωρίσεις στην Ε.Ε. ορισμένων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από Ρώσους υπηκόους και εταιρείες, με στόχο να αντισταθμίσει τις ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης και των δικαστηρίων που στερούν παράνομα από τους κατόχους δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της Ε.Ε. την προστασία τους στη Ρωσία.

Τέλος, θα απαγορεύεται η αγορά, εισαγωγή, μεταφορά ή εξαγωγή ουκρανικών πολιτιστικών αγαθών και άλλων αγαθών αρχαιολογικής, ιστορικής, πολιτιστικής, σπάνιας επιστημονικής ή θρησκευτικής σημασίας, όταν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι υποψίας ότι τα αγαθά έχουν απομακρυνθεί παράνομα από την Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμφωνία UNICEF – Ισραήλ για επαναλειτουργία σταθμού αφαλάτωσης στη Γάζα

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Γόντικας

Δημοσκόπηση για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ποιος προηγείται-Ποιος κοιτά… στα μάτια τον Μητσοτάκη

Στις 238 οι «Απάτητες Παραλίες»-Προστέθηκαν 40 επιπλέον παραλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα