ΑΘΗΝΑ
18:37
|
20.09.2024
Οι πρώτοι αστυνομικοί της Κένυας που ανατέθηκαν σε μια αποστολή για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης βίας των συμμοριών στην Αϊτή εγκαταλείπουν την Κένυα αμέσως.
Η αστυνομία περιπολεί στους δρόμους του Πορτ-ο-Πρενς εν μέσω αχαλίνωτης βίας συμμοριών, στο Πορτ-ο-Πρενς, Αϊτή, 23 Απριλίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πρώτοι αστυνομικοί της Κένυας που ανατέθηκαν σε μια αποστολή για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης βίας των συμμοριών στην Αϊτή εγκαταλείπουν την Κένυα αμέσως, ανέφεραν τέσσερις αστυνομικοί στην αποστολή και ένας πρώην αστυνομικός, μεταδίδει το Reuters.

Η Κένυα προσφέρθηκε εθελοντικά τον περασμένο Ιούλιο για να ηγηθεί μιας διεθνούς δύναμης για την αντιμετώπιση της βίας στο έθνος της Καραϊβικής, όπου συμμορίες ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς και έχουν διαπράξει εκτεταμένες δολοφονίες, απαγωγές και σεξουαλική βία.

Η ανάπτυξη έχει επανειλημμένα καθυστερήσει λόγω δικαστικών αμφισβητήσεων στο εσωτερικό και επιδείνωσης της ασφάλειας στην Αϊτή, η οποία ανάγκασε τον ενεργό πρωθυπουργό να παραιτηθεί τον Μάρτιο.

Τέσσερις αξιωματικοί, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης, είπαν ότι τα όπλα και τα προσωπικά τους αντικείμενα συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής για να φορτωθούν στο αεροπλάνο.

Μια αρχική ομάδα πολλών εκατοντάδων αξιωματικών θα αναπτυχθεί προτού ενταχθούν οι υπόλοιποι από τους 1.000 αξιωματικούς, είπαν οι τέσσερις αξιωματικοί. Είπαν ότι περίμεναν να σταματήσουν σε μια τρίτη χώρα πριν φτάσουν στην Αϊτή.

Ένας πρώην αστυνομικός σε επαφή με μέλη της αποστολής είπε ότι το αεροπλάνο θα αναχωρούσε την Τρίτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κένυας δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Εκτός από την Κένυα, η Τζαμάικα, οι Μπαχάμες, τα Μπαρμπάντος, το Τσαντ, το Μπαγκλαντές έχουν δεσμευτεί με προσωπικό στην αποστολή των 2.500 ατόμων, η οποία χρηματοδοτείται κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Κλιμακώνεται η ένταση στον Λίβανο: Δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα