ΑΘΗΝΑ
12:12
|
28.06.2024
Οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε άλλες ομοσπονδιακές σωφρονιστικές εγκαταστάσεις.
Πυρκαγιές Καναδάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καναδοί αξιωματούχοι απομάκρυναν 225 κρατούμενους από φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κεμπέκ, λόγω των εντεινόμενων δασικών πυρκαγιών στην περιοχή, ανακοίνωσε την Κυριακή η Σωφρονιστική Υπηρεσία του Καναδά (CSC).

Η εντολή εκκένωσης του ιδρύματος Πορτ-Καρτιέ εκδόθηκε την Παρασκευή (21 Ιουνίου) και οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε άλλες ασφαλείς ομοσπονδιακές σωφρονιστικές εγκαταστάσεις, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρει η Σωφρονιστική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της:

Για να πραγματοποιήσουμε την εκκένωση, θέσαμε σε εφαρμογή μέτρα, μαζί με τους εταίρους μας, για να διατηρήσουμε την ασφάλεια και την προστασία του προσωπικού μας, του κοινού και των παραβατών που βρίσκονται υπό τη φροντίδα και την επιμέλειά μας.

Σε μια ενημέρωση στις 21 Ιουνίου, η υπηρεσία για τις πυρκαγιές του Κεμπέκ SOPFEU ανέφερε ότι ο κεραυνός πυροδότησε επτά πυρκαγιές βόρεια του Πορτ-Καρτιέ και δύο ήταν εκτός ελέγχου.

Σε ολόκληρο τον Καναδά, η εποχή των πυρκαγιών ήταν μέχρι στιγμής πολύ λιγότερο καταστροφική από την εποχή-ρεκόρ του 2023, κατά την οποία κάηκαν περισσότερα από 15 εκατομμύρια εκτάρια. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προβλέπει άλλο ένα θερμότερο του μέσου όρου καλοκαίρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή 38χρονη στο Κερατσίνι

Συμφωνία UNICEF-Ισραήλ για επαναλειτουργία σταθμού αφαλάτωσης στη Γάζα

Στις 5 Ιουλίου το ραντεβού των βιβλιόφιλων με την έκθεση βιβλίων στη Θεσσαλονίκη

Στις 238 οι «Απάτητες Παραλίες»-Προστέθηκαν 40 επιπλέον παραλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα