ΑΘΗΝΑ
11:36
|
28.06.2024
Αρκετοί πολίτες σκοτώθηκαν επίσης ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής ενέργειας.
Σκηνές μετά την επίθεση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε μια ορθόδοξη εκκλησία, μια συναγωγή και ένα φυλάκιο οδικής περιπολίας στο Ντερμπέντ και τη Μαχατσκάλα, στο Νταγκεστάν της Ρωσίας.

Ντερμπέντ

Επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον μιας συναγωγής και μιας εκκλησίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας ιερέας και αρκετοί αστυνομικοί.

Όπως δήλωσε η Γκαγιάν Γκαρίεβα, επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών του Νταγκεστάν:

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τμήμα καθήκοντος του υπουργείου Εσωτερικών του Νταγκεστάν, γύρω στις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα) στο Ντερμπέντ, άγνωστοι πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα μια συναγωγή και μια εκκλησία.

Οι ύποπτοι διέφυγαν με ένα λευκό Volkswagen Polo.

Μαχατσκάλα

Σχεδόν ταυτόχρονα, άγνωστοι επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο οδικής περιπολίας σε έναν από τους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Υπουργείου Εσωτερικών, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, ενώ νεώτερες πληροφορίες επιβεβαίωσαν τον θάνατο 15 αστυνομικών και τεσσάρων πολιτών.

Μετά τους πυροβολισμούς, εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό, ενώ η ταυτότητα των επιτιθέμενων εξακριβώνεται.

Ο επικεφαλής του Νταγκεστάν Σεργκέι Μελίκοφ χαρακτήρισε το περιστατικό απόπειρα αποσταθεροποίησης της κοινωνίας. Τόνισε ότι όλες οι υπηρεσίες ενεργούν σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ενώ έχει δημιουργηθεί επιχειρησιακό επιτελείο. «Όλες οι απαραίτητες αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα προς το συμφέρον της ασφάλειας των κατοίκων της δημοκρατίας».

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα νομικό καθεστώς αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Οι δυνάμεις ασφαλείας εξουδετέρωσαν πέντε μαχητές που συμμετείχαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στο Νταγκεστάν την Κυριακή, ανέφερε η Επιτροπή Ερευνών σε κανάλι στο Telegram.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως:

Κατά τη διάρκεια της καταστολής των εγκληματικών ενεργειών, πέντε άτομα που συμμετείχαν στη διάπραξη του εγκλήματος εξουδετερώθηκαν. Η ταυτότητά τους έχει εξακριβωθεί.

Οι ερευνητές ταυτοποιούν επίσης άλλους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρό του Ρεπουμπλικανικού Κλινικού Νοσοκομείου Γκαζιγιαβντιμπίρ Μουσάγιεφ, στην κλινική βρίσκονται εννέα αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τέσσερις υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Δύο άτομα πήραν εξιτήριο για το σπίτι τους υπό την παρακολούθηση εξωτερικών ασθενών.

Ανοίχτηκε ποινική υπόθεση με τα άρθρα «Τρομοκρατική πράξη», «Παράνομη απόκτηση, αποθήκευση, μεταφορά πυροβόλων όπλων» και «Κλοπή πυροβόλων όπλων».

Στην περιοχή, οι 24, 25 και 26 Ιουνίου έχουν κηρυχθεί ημέρες πένθους.

Η Επιτροπή διευκρίνισε ότι δύο μαχητές εξουδετερώθηκαν στο Ντερμπέντ και τρεις στη Μαχατσκάλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Γόντικας

Δημοσκόπηση για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ποιος προηγείται-Ποιος κοιτά… στα μάτια τον Μητσοτάκη

Στις 5 Ιουλίου το ραντεβού των βιβλιόφιλων με την έκθεση βιβλίων στη Θεσσαλονίκη

Στις 238 οι «Απάτητες Παραλίες»-Προστέθηκαν 40 επιπλέον παραλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα