ΑΘΗΝΑ
21:11
|
28.06.2024
Η διαρκής ασφάλεια για όλους τους Ισραηλινούς θα είναι δυνατή μόνο εάν ταυτόχρονα υπάρξει διαρκής ασφάλεια και για τους Παλαιστινίους είπε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ.
Αναλένα Μπέρμποκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για τερματισμό της βίας στη Λωρίδα της Γάζας έκανε απόψε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ ολοκληρώνοντας επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

«Η διαρκής ασφάλεια για όλους τους Ισραηλινούς θα είναι δυνατή μόνο εάν ταυτόχρονα υπάρξει διαρκής ασφάλεια και για τους Παλαιστινίους. Και αντίστροφα, η διαρκής ασφάλεια για τους Παλαιστινίους είναι δυνατή μόνο σε συνάρτηση με το Ισραήλ. Είναι αλληλένδετα», ανέφερε η Γερμανίδα υπουργός.

Την ίδια έκκληση απηύθυνε και στην ισραηλινή «Διάσκεψη για την Ειρήνη Herzliya» στην οποία συμμετείχε.

Μπροστά σε κορυφαίους Ισραηλινούς αξιωματούχους, η Αναλένα Μπέρμποκ κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γάζα και χαρακτήρισε ανησυχητικές τις καταγγελίες  για οικτρά βασανιστήρια Παλαιστινίων κρατουμένων.

Παράλληλα ζήτησε από τη Χαμάς να βάλει τέλος στη «φρίκη των ομήρων», ζητώντας να απελευθερωθούν.

Νωρίτερα σήμερα η Αναλένα Μπέρμποκ μετέβη στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης για συνάντηση με τον Παλαιστίνιο διορισμένο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Μουστάφα με θέμα τον «μελλοντικό ρόλο» της Παλαιστινιακής Αρχής στην περιοχής και την πρόταση τριών φάσεων που πρότεινε στις 31 Μαΐου ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αλλά σαμποτάρει με κάθε τρόπο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου.

Στη συνέχεια η Μπέρμποκ αναμένεται να φθάσει αύριο στη Βηρυτό όπου θα συναντήσει την πολιτική ηγεσία της χώρας στο φόντο προετοιμασιών του Ισραήλ για χερσαία εισβολή στο Νότιο Λίβανο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Disiecta Membra #19: Το δικαίωμα στην ομορφιά

Ράφα: Συνεχίζεται η εισβολή του ισραηλινού στρατού – «Οικογένειες βρίσκονται υπό πολιορκία»

«Ακέφαλο» από σήμερα το γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα