ΑΘΗΝΑ
22:43
|
28.09.2024
Το νέο σύστημα υποδομής μελετάται έτσι ώστε να διαχειριστεί το νερό της βροχής συγκεντρώνοντας εκατομμύρια κυβικά νερού τη μέρα και να αποτραπούν μελλοντικές πλημμύρες.
Το Ντουμπάι στις πλημμύρες του περασμένου Απρίλη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Στην άμεση κατασκευή συστήματος συλλογής και διαχείρισης όμβριων υδάτων προχωρά το εμιράτο του Ντουμπάι μετά τις καταστροφικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες του περασμένου Απρίλη που προκάλεσαν τον πνιγμό 4 ατόμων καθώς έπεσε τόσο νερό όσο δεν είχε πέσει εδώ και 75 χρόνια.

Μπροστά στο εντεινόμενο φαινόμενο της κλιματικής κρίσης, η κυβέρνηση του εμιράτου ανακοίνωσε σήμερα πως θα δαπανήσει 8,2 δισ. δολάρια για να φτιάξει σύστημα συλλογής και διαχείρισης του νερού της βροχής το οποίο ως σήμερα είναι ανύπαρκτο.

Το νέο σύστημα υποδομής μελετάται έτσι ώστε να διαχειριστεί το νερό της βροχής συγκεντρώνοντας και εξοικονομώντας εκατομμύρια κυβικά νερού τη μέρα.

Όπως ανακοίνωσε ο εμίρης του Ντουμπάι, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ με ανάρτησή τους την πλατφόρμα Χ, το έργο προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί ως το 2033 και η έναρξη των εργασιών είναι άμεση.

«Θα καλύψει όλες τις περιοχές του Ντουμπάι και θα απορροφήσει πάνω από 20 εκατομμύρια κυβικών νερού την ημέρα» ανέφερε ο Σεΐχης διαβεβαιώνοντας πως θα αυξήσει την ικανότητα διαχείρισης του νερού στο εμιράτο κατά 700% και θα ενισχύσει τη δυνατότητα των αρμόδιων αρχών να αντιμετωπίσουν «μελλοντικές κλιματικές προκλήσεις».

Στις 16 Απριλίου 2024 ισχυρό σύστημα βροχοπτώσεων έπληξε το Ντουμπάι και άλλες περιοχές των ΗΑΕ αλλά και γειτονικών χωρών όπως το Ομάν προκαλώντας συνολικά τον θάνατο 20 ατόμων και ζημιές σε χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιστήμονες μελετούν την περίπτωση ζώου με διάρκεια ζωής έως και 400 χρόνια

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα