ΑΘΗΝΑ
01:41
|
29.09.2024
Τα ονόματα των δύο ατόμων δεν έχουν γνωστοποιηθεί, ενώ αναμένεται να κληθούν και άλλοι ύποπτοι για κατάθεση.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο αντεισαγγελέας θα παραδώσει το πόρισμά του στην Γεωργία Αδειλίνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε δύο άτομα να καταθέσουν ως ύποπτοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος  διερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, μετά την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και άλλων, κάλεσε τα δύο πρόσωπα να καταθέσουν και -κατόπιν αιτήματος να δωθεί προθεσμία, το οποίο έγινε δεκτό- αναμένεται να παράσχουν εξηγήσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Τα ονόματα των δύο υπόπτων δεν έχουν γνωστοποιηθεί, με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να αναφέρει ότι ανάμεσα στους κληθέντες δεν βρίσκεται ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και δικηγόρος, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος κλήθηκε ήδη και κατέθεσε χθες, ως μάρτυρας.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα καλέσει και άλλους σε εξηγήσεις ως υπόπτους, ενώ έχει ήδη λάβει καταθέσεις από 40 μάρτυρες. Επίσης, έχει λάβει απαντήσεις από όλα τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν ζητηθεί από εισαγγελικές αρχές άλλων χωρών, για την επίμαχη υπόθεση.

Αμέσως μετά, ο αντεισαγγελέας θα συντάξει το πόρισμά του και θα το παραδώσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο για τις επόμενες κινήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα