ΑΘΗΝΑ
23:14
|
28.09.2024
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt έφτασε στο Μπουσάν για να λάβει μέρος σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.
Ίχνος ατμού που πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε από τον βορειοκορεατικό πύραυλο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε προς τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της ανατολικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας (JCS) ανακοίνωσε ότι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε περίπου στις 5.30 π.μ. (τοπική ώρα) χθες Τρίτη και προήλθε από την περιοχή γύρω από την Πιονγκγιάνγκ.

Ένας αξιωματούχος του JCS δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι ο στρατός εξετάζει την πιθανότητα το όπλο να ήταν υπερηχητικός πύραυλος, σημειώνοντας ότι εξερράγη στον αέρα πάνω από ύδατα στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Βόρειας Κορέας.

Πρόσθεσε δε, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ότι πιθανότατα επρόκειτο για έναν πύραυλο στερεού καυσίμου και ότι φαίνεται να υπήρξε περισσότερος καπνός από ό,τι σε προηγούμενες εκτοξεύσεις, γεγονός που υποδεικνύει πιθανά προβλήματα καύσης.

Την εκτόξευση επιβεβαίωσε και η Ιαπωνία τονίζοντας ότι ο πύραυλος έφτασε σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων και πέταξε ανατολικά για περισσότερα από 200 χιλιόμετρα.

Η τελευταία δοκιμή έγινε λίγες μέρες αφότου η Βόρεια Κορέα υπέγραψε μια συνολική συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη Ρωσία και καθώς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt έφτασε στο Μπουσάν για να λάβει μέρος σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Η Βόρεια Κορέα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επέκρινε την ανάπτυξη του Theodore Roosevelt και προειδοποίησε για μια «συντριπτική, νέα επίδειξη αποτροπής».

Ενίσχυσε επίσης την άμυνά της κατά μήκος των συνόρων, μετά την αναστολή της στρατιωτικής συμφωνίας του 2018 με τη Νότια Κορέα, η οποία υποτίθεται ότι θα μείωνε την ένταση. Έχει επίσης στείλει περισσότερα από 1.000 μπαλόνια γεμάτα σκουπίδια νότια ως αντίποινα για τα μπαλόνια που μετέφεραν φυλλάδια που επέκριναν την κυριαρχία του Κιμ και τα οποία έφτασαν στη Βόρεια Κορέα από ακτιβιστές.

Από την πλευρά της, η Σεούλ ανέστειλε επίσης τη στρατιωτική συμφωνία και επανέλαβε ορισμένες εκπομπές προπαγάνδας από μεγάφωνα κατά μήκος των συνόρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα