ΑΘΗΝΑ
01:38
|
29.09.2024
«Οι τρεις πιο σημαντικές παρατάξεις του κέντρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία και επέλεξαν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δεύτερη θητεία είπε ο…
Όλαφ Σολτς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γρήγορες διαδικασίες για την πλήρωση των πρωτοκλασάτων αξιωμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ε.Ε. ώστε να ξεκινήσει «στοχευμένη δουλειά» ζήτησε σήμερα ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς παίρνοντας εμμέσως πλην σαφώς μέρος στη φαγωμάρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας και άλλων ισχυρών χωρών της Ε.Ε. μεταξύ άλλων για τα αξιώματα του ή της επικεφαλής της Κομισιόν, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ.α.

«Οι τρεις πιο σημαντικές παρατάξεις του κέντρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία και επέλεξαν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δεύτερη θητεία στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» είπε ο Σολτς από το βήμα της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής, Bundestag.

Και συνέχισε:

«Σχετικά με τα πρόσωπα, δεν επιτρέπεται να υπάρξει παρατεταμένη εκκρεμότητα. Αντιθέτως, αυτά πρέπει να αποφασιστούν γρήγορα και ομόφωνα. Οι πολίτες δεν περιμένουν από την ΕΕ διαμάχη για τις θέσεις, αλλά στοχευμένη δουλειά».

Ανέφερε επίσης ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να είναι το σημαντικότερο εγχείρημα για την ειρήνη και την ευημερία στην ήπειρό μας σήμερα» εκτιμώντας πως η πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο «επιτρέπει την εποικοδομητική λειτουργία του».

Τόνισε επίσης πως «η εμπιστοσύνη χάθηκε και πρέπει να αποκατασταθεί και στην Γερμανία και στην Ευρώπη» ενώ αναφερόμενος στις δυσκολίες του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο σε σχέση με μία συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2025, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξει επιστροφή στις παλιές καλές εποχές».

«Εάν οι πολίτες στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου, τότε κινδυνεύει η δημοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD).

Για την Ουκρανία και τη Ρωσία

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του Κρεμλίνου για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ο καγκελάριος εξέφρασε την δυσπιστία του.

«Ο Πούτιν συνεχίζει να βασίζεται εξ ολοκλήρου στον πόλεμο και τον επανεξοπλισμό, κάτι που καταδεικνύεται απολύτως ξεκάθαρα από την υποτιθέμενη προσφορά του για κατάπαυση του πυρός. Όποιος πιστεύει ότι η Ουκρανία θα επιζούσε από αυτό και ότι θα μπορούσε έτσι να προκύψει ειρήνη, θα πρέπει να παρακολουθεί πολύ “Russia Today”» δήλωσε. Ανέφερε τέλος πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να αναγνωρίσει ότι «δεν θα πετύχει τον στόχο του, να υποτάξει την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα